Arıları koruma altına aldılar

Güncelleme Tarihi:

Arıları koruma altına aldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 21:44

NATÜREL içerikli hassas yapısıyla bilinen Fransız dermokozmetik markası Nuxe, dünyanın en büyük sürdürülebilir projelerinden birine sponsor oluyor: Arıları koruma.

Haberin Devamı

Nuxe’un yaptığı açıklamaya göre, firma soyu tükenen hayvanları korumak için adımlar atıyor.

Polenlenme sayesinde biyoçeşitliliğin devamlılığını sağlayan arıların yok olma tehdidiyle yola çıkan Nuxe, Louvre Müzesi’nin arı koruma projesine sponsor oldu.

Bu proje kapsamında Louvre, 23 hektarlık bahçesinde Paris’in kalbinde bir arı sığınağı inşa ederek Pont des Art köprüsüne kısa bir mesafede bulunan Jardin Raffet’nin kapılarını ilk kez açmış bulunuyor.

Mayıs 2018’den itibaren Nuxe’ün de katkıları sayesinde bin 250 metrekarelik floral bir çayır ve 6 arı kovanı arıların polen yapması için hazır bekliyor. Bu proje kapsamında bir de arı yetiştirici bulunuyor. Projenin ilk bal hasadınınsa bu yaz olması planlanıyor.

Eski Kraliyet Saray’ı olan Louvre, sekiz yüzyıldır Fransa’nın tarihinin önemli bir parçası. Evrensel bir müze olarak tasarlanan Louvre, 1793’ten beri sergilediği koleksiyonlarıyla Amerika’dan Asya’nın sınırlarına kadar uzanan karayı ve binlerce yılları kapsıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!