Arıkan: Muhasebeye siyaset karışmasın

Güncelleme Tarihi:

Arıkan: Muhasebeye siyaset karışmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), seçime hazırlanıyor. 27-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak Genel Kurul'da yeni yönetim belirlenecek.

İSMMMO'nun 5 dönemdir başkanlık görevini yürüten Yahya Arıkan, seçime katılacak üyelere ‘‘seçimler siyasetin gölgesinde kalmasın’’ çağrısı yaptı. 10 yıldır siyasetten uzak durduklarını söyleyen Arıkan, ‘‘Siyasal partiler için bu tür mevziler ve bu mevzileri ellerinde tutmak önemlidir. Biz bundan uzak duruyoruz. Biz, çağdaş laik demokrat Türkiye'ye inanan bir yelpazedeyiz. Salt siyasal bir partinin uzantası değiliz’’ dedi.

Oda seçimlerine siyasetin karıştırılmaması gerektiğini belirten Arıkan, diğer rakiplerin maalesef bu çizgide olduklarına dikkat çekti. Ankara'da yapılan seçimleri kaybettiklerini bildiren Arıkan, ‘‘İstanbul'u kaybedersek, Türkiye'yi kaybederiz’’ dedi.

10 yıllık dönemde muhasebecilik mesleğine itibar ve güvenilirlik kazandırdıklarını söyleyen Arıkan, bu dönemde yapılanları ve hedeflerini şöyle anlattı: ‘‘Üyelerimizi teknolojiyle birleştirmek istiyoruz. Hiçbir meslek odasında olmayan bir girişimi başlattık. Üyelerimize birer e-mail adresi verdik. Şu anda 2000 üyemizle internet üzerinden haberleşiyoruz. Amacımız, üyelerimize hızlı bir şekilde bilgi aktarmak. Ayrıca iddialı bir web sitemiz var. www.ismmmo.org.tr adresiyle ulaşılan web sitemizi bilgi bankasına dönüştüreceğiz. Böylece, mevzuat ve yeni gelişmelerle ilgili her türlü bilgiye, internet aracılığıyla ulaşmak mümkün olacak. ‘Mali Tatil' ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Bizim önerimiz üzerine TBMM'ne sevk edilen kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyor. Mali Tatil kanunlaştığında temmuz ayında bir aylık bir tatil yapılacak. Ayrıca anonim şirketler ve kooperatiflerin meslek mensuplarınca zorunlu denetimi, mahkemelerdeki bilirkişilik görevinin meslek mensuplarınca yapılması ve sürekli meslek içi eğitim projesinin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor.’’

İSMMMO’nun seçiminde üç listenin yarışması bekleniyor. Şu anda başkanlık görevini yürüten Yahya Arıkan'ın içinde bulunduğu Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği'nin listesi ile bu gruptan ayrılan Çağdaş Değişim Hareketi ve Demokratik Platform'un ortak hazırladığı liste ve Meslekte Birlik listesi seçime girecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!