Aria-Aycell’e resmi nikah, iki marka da yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Aria-Aycell’e resmi nikah, iki marka da yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2004 01:43

Aria markasının sahibi İş Tim ile Türk Telekom'un GSM operatörü Aycell'in evliliği resmilik kazandı. İki kuruluşun birleşme sözleşmesi önceki gün imzalandı.

Yeni kurulacak şirketin adı Türk Telekom İtalya (TTİ) olacak. Aria ve Aycelli markaları yaşayacak. Şirket, Aria'yı bireysel tüketicilere yönelik, Aycell'i ise kurumsal müşterilere yönelik bir marka olarak kullanmayı planlıyor.

Türkiye İş Bankası'ndan Borsa'ya gönderilen açıklamada, banka iştiraklerinden GSM 1800 Mobil Telefon hizmetleri sunan İş Tim ile yine aynı sektörde faaliyet gösteren Türk Telekomünikasyon iştiraklerinden Aycell'in birleşme çalışmaları çerçevesinde, birleşmeye ilişkin sözleşmelerin taraflar arasında imzalandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, imzalanan sözleşmeler ve taraflar arasında varılan mutabakat çerçevesinde, birleşme genel kurulları öncesinde İş-Tim genel kurulu toplanacak ve şirket ödenmiş sermayesi ortakların şirketten olan alacaklarının bir bölümünün sermayeye eklenmesi ile 997 trilyon 856 milyar 901 milyon 961 bin lira tutarında artırılarak 545 trilyon liradan 1 katrilyon 542 trilyon 856 milyar 901 milyon 961 bin liraya yükseltilecek.

Banka grubuna dahil şirketlerin payları toplamı birleşilen şirketin ödenmiş sermayesinin yüzde 20'sini oluşturacak. İş-Tim sermaye artırımına bağlı olarak İş Bankası'nın birleşilen şirketin birleşme sonrasındaki sermayesinde yüzde 14.87 oranında paya sahip olması bekleniyor.

Türk Telekomünikasyon ile Telecom İtalia Mobile'nin herbiri, birleşilen şirketin ödenmiş sermayesinde yüzde 40 oranında paya sahip olacak. Birleşilen şirkette birleşme nedeniyle yapılacak sermaye artırımı tutarı ile ulaşılacak nihai sermaye tutarı birleşmeye esas bilançoların kesinleşmesinden ve birleşme sözleşmesinin imzalanmasından sonra belirlenecek. Tarafların, birleşecek şirketlerin birleşmeye ilişkin genel kurullarının 16-18 Şubat tarihleri arasında yapılmasını planladıkları bildirildi.

Lisans ne olacak?

Aria ile Aycell'in birleşmesi sonrasında her iki kuruluşun da elinde bulunan GSM 1800 lisanslarının ne olacağı henüz netleşmedi. Bu konuda iki formül üzerinde duruluyor. Bunlardan biri, Aycell'in elindeki lisansı Hazine'ye devretmesi, Hazine'nin de bu lisans karşılığında şirkete 2.5 milyar dolarlık işletme sermayesi koyması. Üzerinde durulan ve gerçekleşme ihtimalinin daha yüksek olduğu belirtilen bir diğer formül ise, yeni kurulan şirket için yeni bir GSM lisansının verilmesi. Bu durumda Aycell'in lisansı iptal edilecek ve TTİ'ye yeni bir lisan verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!