Arçelik, Semerkant'ta fabrika kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Arçelik, Semerkantta fabrika kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Koç Holding'in Türk cumhuriyetlerine yönelik projeleri çerçevesinde Arçelik Semerkant'ta beyaz eşya fabrikası kuracak. Holding, Semerkant'ta ticari araç fabrikası kurma kararını daha önce almıştı.

Koç Holding'in amiral gemisi Arçelik, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde beyaz eşya üretecek yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. Arçelik yönetimi tarafından gizlilik içinde sürdürülen bu yatırım ile ilgili görüşmeler son aşamaya geldi.

Haftalık Ekonomist Dergisi'nin haberine göre Arçelik'in, Türkiye dışında ilk ciddi yatırım olan Semerkant fabrikasının ortaklık yapısı ve yatırımı henüz belli değil. Buzdolabı, çamaşır makinası ve bulaşık makinası üretecek bu fabrika kanalıyla Arçelik, aynı zamanda tüm Türk cumhuriyetlerinde geniş bir pazar ağı kuracak.

TİCARİ ARAÇ

Koç Holding Türk cumhuriyetlerinde yatırım stratejisi doğrultusunda ayrıca yine Semerkant'ta bir ticari araç fabrikası, Türkmenistan ve Kırgızistan'da traktör fabrikası, Azerbaycan'da banka, Kazakistan ve Rusya'da ise Ramstor mağazası kurmayı planlıyor. Koç Holding'in bu ülkelerde bankacılık alanında faaliyet göstermek istediğini ve bu hedefin halen Grup içinde tartışıldığını belirten Grubun dış yatırımlarının organizasyon sorumlusu Macit Akman, Holding yönetiminin bu konuda kesin kararını verdiği anda ilk etapta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de banka açacağını söyledi. Koç Holding ikinci planda da dünyanın en büyük pamuk üreticilerinden birisi olduğu için çok sayıda traktöre ihtiyaç duyan Türkmenistan'daki traktör yatırımına büyük önem veriyor. Koç Holding geçen hafta içinde de Kırgızistan'da traktör fabrikası kurulması yönünde yeni bir teklif aldı. Ramstore Alışveriş Merkezi'yle süpermarket alanında iddiasını sürdüren Koç Holding, bu mağazalarını diğer Türk cumhuriyetleriyle Rusya'da da yaymayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!