Arbel şimdi de Güney Afrika'da

Güncelleme Tarihi:

Arbel şimdi de Güney Afrikada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 17:17

Mersin'de kurulu bulunan Arbel Grubu, 2001 yılında başlattığı yurt dışı yatırımlarına Güney Afrika'yı ekledi.

Arbel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, yazılı açıklamasında, 50 yıllık geçmişi olan, üretimden paketlemeye, pazarlamadan satışa kadar sektörün her kademesinin içinde yer alan bir şirket olduklarını belirtti.

Dünya bakliyatının yönetildiği her yerde olmayı kendilerine ilke edindiklerini, bu kapsamda dünyanın dört bir yanında, farklı kıtalarında yatırımlarının olduğunu ifade eden Arslan, “Tarım sektörü, doğa koşullarıyla her sene tekrardan şekillenen bir sektördür. Sel, kuraklık gibi sizin müdahale edemediğiniz doğal afetlerle karşılaştığınızda satacak ürün bulamazsınız. Elinizdeki müşterinizi başkasına kaptırırsınız. Dünya yapısı gereği bir küresinde sorun yaşanırken, diğer küresinde sorunun olmadığı bir yaşam alanıdır. Biz müşterimize 'elimizde ürün yok' dememek için dünyanın farklı yerlerinde yapılanmamızı kurduk” ifadelerini kullandı.
Grubun Türkiye'nin yanı sıra Kanada, ABD, Avustralya, İngiltere ve Çin'de tesislerinin bulunduğu bölgelerdeki üreticilerden satın aldığı bakliyat ve özellikli diğer ürünleri işleyerek 85 ülkeye ihraç ettiğini anlatan Arslan, şöyle devam etti:

“Firmaların ve markaların küresel anlamda bir yere gelebilmeleri için büyütülmesine ihtiyaç var. Bunun için en iyi bildiğimiz alanda, doğru zaman ve yerde, doğru markaya yatırım yapıyoruz. Amacımız büyümenin, para kazanmanın dışında şirket olarak bir dünya markası haline gelmek, ürün çeşitliliğini arttırmak ve tarımın geliştiği en önemli noktalarda yapılanmamızı tamamlamak. Bunun için de yatırımlara devam ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda 85 ülkeye bakliyat, 60 ülkeye de makarna ihracatı gerçekleştiren şirketimiz, Ekim ayının ilk haftasında Güney Afrika'da şirket satın aldı. Bu yatırımla, söz konusu kıtada da en güçlü şirket olma yolunda ilk adımı attık.”

Güney Afrika'nın dinamik, büyüyen bir üretim ve tüketim bölgesi olduğuna işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

“Güney Afrika uzun yıllardır bakliyat ve makarnada Türkiye'nin en büyük ihracat kapılarından biri. Bu anlamda bizim içinde bulunduğumuz 2 sektörde de önemli bir ihracat kapımız. Türk bakliyatının ve markamız Arbella'nın bu bölgede bilinirliğini ve talep edilirliğini arttırmak, büyüyen bu dinamikten faydalanmak adına burada yatırım kararı aldık. Güney Afrika'da Johannesburg'da Advance Seed şirketinin yüzde 82'lik hissesini 7 milyon Kanada Doları bedeliyle satın aldık. Satın alınan şirket bölgenin üreticileri ve toptancılarıyla güçlü ilişkileri olan, bilinirliği yüksek bir şirketidir. Mozambik, Malavi, Zambiya ve Zimbabve gibi 50 ülkede dünya çapında müşterisi olan şirket, farklı kıtalarda bulunan grup şirketlerimizin yarattığı sinerjiye katkı sağlayacaktır. Bu ortak sinerjiyle birlikte Türk ürünlerimizin daha fazla ülkede var olmasını, bilinir ve talep edilir olmasını sağlayacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!