Araziye özel akıllı saatler: Teknoloji dünyası maceracılara özel ürünlere odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Araziye özel akıllı saatler: Teknoloji dünyası maceracılara özel ürünlere odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 07:00

Günümüzde birçok farklı akıllı saat modeli bulunuyor. Bunların bazıları artık direkt olarak zorlu sporlar ile uğraşan ve sık sık arazi maceralarına çıkan kişilere hitap ediyor. Zorlu koşullara oldukça dayanıklı gövdelere sahip modeller, normal akıllı saatlerin taşımadığı bazı hayati özelliklere sahipler.

Haberin Devamı

Akıllı saatler artık birçok kullanıcının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Gelişen donanımları ile hiç olmadığı kadar gelişmiş hale gelen bu modeller, akıllı telefonlara destek çıkıyor ve akıllı telefon taşınmak istenmeyen durumlarda tüm iletişim ihtiyacını tek başına karşılayabiliyor. Akıllı saatler artık genel olarak benzer kullanıcı deneyimlerini sunuyor. Bunun farkında olan ve alanda fark yaratmak isteyen teknoloji firmaları, akıllı saatlerin temel teknolojileri oturunca özel seçenekler hazırlamaya başladı. Burada odaklanılan ilk alan ise ‘zorlu şartlar’ oldu. Bu alana en son katılan isim ise teknoloji devi Apple oldu.

TİTANYUM KASA

Firma 7 Eylül etkinliğinde karşımıza ‘Apple Watch Ultra’ ile çıktı. Apple Watch Ultra, diğer Apple Watch modellerinden farklı olarak arazide vakit geçirmeyi seven kişilere, dalgıçlara, koşuculara ve aynı zamanda profesyonel sporculara odaklanıyor. Normal Apple Watch’lardan farklı olarak 49 mm’lik sağlam ancak hafif bir titanyum kasa üzerine kurulan ve büyük ekranını çizilmlere karşı Safir cam ile koruyan ürün, 40 metre derine kadar indirilebiliyor, çift frekanslı GPS ile hassas konum takibi yapabiliyor ve bilekten vücut sıcaklığını ölçebiliyor. Zorlu şartlara özel akıllı saat pazarını Apple Watch Ultra’dan önce en çok destekleyen isim ise Garmin firması oldu. Firmanın ürün gamında şu an çok sayıda arazi şartlarına dayanıklı, gelişmiş özelliklere sahip akıllı saat modeli yer alıyor.

Haberin Devamı

Garmin’in akıllı saatleri oldukça uzun pil ömürleriyle dikkat çekiyor ve firmanın ürün gamında güneş enerjili saatler dahi bulunuyor.

GÜNEŞTEN ENERJİ

Bu akıllı saat modelleri güneş altında kaldıkları durumlarda enerji depolayabiliyor, böylece benzerlerinden daha da uzun süre görevde kalabiliyor. Hatta Garmin kısa süre önce MARQ serisi özel akıllı saat ailesini AMOLED ekran ve çok frekanslı GPS gibi donanımlar ile güncelledi. Bu seride yer alan saatlerden MARQ Athlete modeli sporculara, MARQ Adventurer modeli araziyi seven macera tutkunlarına, MARQ Golfer modeli Golf oynayanlara, MARQ Captain modeli denizcilere, MARQ Aviator modeli ise havacılara hitap ediyor. 

Haberin Devamı

-40 DERECEDE ÇALIŞAN MODEL

Garmin ve Apple’ın zorlu şartlara özel akıllı saatleri yüksek fiyatlarıyla herkesin ulaşabileceği seviyede yer almıyor. Ancak bu durum alternatiflerin olmadığı anlamına gelmesin. Örneğin hazırladığı akıllı saatler Türkiye’de de satılan Amazfit firmasının ‘T-Rex Pro’ isimli bir modeli bulunuyor. Bu kaslı bir gövdeye sahip ve -40 derecede dahi sorunsuz olarak çalışabilen ürün, içten dışa dayanıklı bir gövde üzerine kuruluyor ve kişilerin birçok ihtiyacını bulundukları konum ne olursa olsun karşılayabiliyor. Akıllı saat pazarındaki bir sonraki büyük yeniliğin ne olacağı bilinmiyor ancak kategorileştirme konusunda firmaların fark yaratmaya devam edeceği düşünülüyor. Şirketin elinde şimdilik daha fazlası gelmiyor.

Haberin Devamı

Araziye özel akıllı saatler: Teknoloji dünyası maceracılara özel ürünlere odaklandı

 

BÜTÇE DOSTU SEÇENEK

70 derece ısı direncine sahip fiyat-performans oranı en yüksek zorlu şartlara özel akıllı saat modellerinden olan Amazfit T-Rex Pro, askeri sınıf darbe dayanıklılığına sahip, 100 metre derine kadar indirilebiliyor ve birden fazla navigasyon uydu sistemi desteği ile kararlı konum takibi yapabiliyor. Büyük irtifa değişikliklerini algılayarak kullanıcıların saat üzerinden sağlık için önemli olan kan-oksijen satürasyon testini yapmasını önerebilen Amazfit T-Rex Pro, her türlü kalemde aktivite takibi yapabiliyor ve hepsine ek olarak uyku takibi de gerçekleştirebiliyor. 3.200 TL

Haberin Devamı

Araziye özel akıllı saatler: Teknoloji dünyası maceracılara özel ürünlere odaklandı

 

EN GÜÇLÜ APPLE WATCH

En gelişmiş Apple Watch modeli olan Apple Watch Ultra, her türlü arazi şartına dayanıklı gövdesiyle dikkat çekiyor. En büyük Apple Watch modeli olan akıllı saat, 86 desibel ses çıkaran bir siren ile donatılmış durumda. Bu sirenin kullanıcıların kaybolmaları veya yaralanmaları halinde bulundukları konuma dikkat çekebilmeleri için acil durumlara yönelik olarak tasarlandığı aktarılıyor. Düşük güç moduyla 60 saate kadar pil ömrü sunabilen akıllı saat, dalgıçlara su sıcaklığı yanında derinlik hakkında da bilgi verebiliyor. Apple Watch Ultra, eSIM üzerinden telefonlardan bağımsız olarak görüşme yapılmasına da imkân tanıyor. 27.999 TL

Haberin Devamı

Araziye özel akıllı saatler: Teknoloji dünyası maceracılara özel ürünlere odaklandı

 

GÜNEŞ ENERJİSİ DESTEĞİ

Her türlü zorlu koşula hazır bir gövde üzerine kurulan Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, profesyonel sporcuların ihtiyaç duyabilecekleri çok sayıda veriyi kayıt altına alıyor ve birden fazla küresel navigasyon uydu sistemine (GPS, GLONASS, GALILEO) erişim sağlayarak doğru konum belirleme gerçekleştirebiliyor. Yükseklik verileri için altimetre, hava durumunu izlemek için barometre ve 3 eksenli elektronik pusula ile donatılan akıllı saat modeli, birçok benzerinden farklı olarak güneş altında şarj edilebiliyor. Garmin’in kendi verilerine göre solar şarj ile gelen ek 9 gün ile akıllı saat modunda 28 güne kadar pil ömrü elde edilebiliyor. Solar şarj ile gelen ek 33 saat ile GPS modunda ise 89 saate kadar pil ömrü sunuluyor. 28.000 TL

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!