Araplara toplu satış

Güncelleme Tarihi:

Araplara toplu satış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 01:49

Gayrimenkul geliştiren Türk şirketleri stoklarını Ortadoğu’da eritecek. Dubai’de düzenlenen Cityscape Fuarı’na katılan şirketler toplu satış için pazarlık masasına oturdu.

Haberin Devamı

ORTADOĞU’nun en büyük gayrimenkul fuarında Türk projeler şov yaptı. 2 gün süren fuara 36 Türk firması katıldı. Son aylarda iç piyasada yaşanan durgunluğu yurtdışında telafi etmeye çalışan şirketler blok bazında satış planlıyor. Nef, Artaş, Eroğlu, Dumankaya, İş GYO, toplu satış planlayanların başında geliyor. Ortadoğulu şirketlerle ortaklık için de görüşmeler yapılan fuarda hem kurumsal hem bireysel alımlar gerçekleşiyor.

KALAN YÜZDE 35 İÇİN GELDİ

Trump Towers Genel Müdürü Bülent Kural, Mecidiyeköy’de yer alan Avrupa’nın ilk Trump markalı projesi olan Trump Towers İstanbul’un rezidanslarını tanıttıklarını söyledi. 207 rezidanslık blokta yüzde 35’lik bölümün kaldığını söyleyen Kural, ortalama metrekare fiyatlarının 7 bin 500 dolar olduğunu dile getirdi. Kural, yabancıların hem bireysel alım, hem de toplu alım anlamında proje ile yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

ARZ FAZLASI ERİTİLECEK

Araplara toplu satış

Firmaların iç piyasadaki durgunluğu telafi için fuarlara katıldığını belirten Kural, İstanbul’daki arz fazlasının eritilmeye çalışıldığını söyledi. Türk şirketlerine güven sorunu nedeni ile ertelenen Kuveyt gayrimenkul fuarının ülke için kötü bir imaj yarattığını belirten Kural, marka değeri yüksek firmaların durumdan etkilenmediğini, orta ölçekli oyuncuların sorun yaşadığını söyledi.


Sadece standı 3 milyon dolar

20 ülkeden yüzlerce firmanın katıldığı Cityscape Fuarı’nda Meraas Holding tarafından inşa edilen Bluewater Adası projesi ilgi çekti. Projenin sadece maketi 3 milyon dolara mal oldu. İçinde konut, eğlence merkezi ve otelin bulunduğu proje 1.6 milyar dolara mal olacak.

Kuveyt ile görüşüyor

Dumankaya, fuarda yabancılarla sıcak temas kurdu. Körfezli yatırımcıların projelerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya Kuveytli yatırımcı-larla görüştüklerini belirtti. Blok bazında konut alımı için talep aldıklarını belirten Dumankaya, “Bu grup İstanbul’a yatırım yapmak istiyor. Yeni projeler geliştirebiliriz. Ayrıca sıcak satış da yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı


Hedef 100 milyon dolar

Artaş, Keleşoğlu, Aydınlı ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul projesinin otel, alışveriş ve ofisten oluşan ikinci adası Dubai’de tanıtıldı. Projede ikinci etabın ruhsat çalışmalarında sona geldiklerini söyleyen Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Vadistanbul’un ikinci adasında 175 bin metrekare ofis alanı bulunuyor. Bu alanda yabancıya toplu satış olabilir. Fransa’daki fuarında 20 milyon dolarlık satış yaptık, burada da 100 milyon doları buluruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!