Araplar Türkiye’ye yüksekten uçuyor

Güncelleme Tarihi:

Araplar Türkiye’ye yüksekten uçuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 00:00

DUBAİ Cityscape Global Fuarı’nda Araplar projelerin kulelerine ilgi gösterdi. Ağaoğlu Maslak 1453’teki 3 kuleye Arap şeyhleri, Likör projesinin rezidansına Dubaili bir grup talip oldu. Tahincioğlu Suudi bir gruptan ortak proje teklifi aldı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük ikinci gayrimenkul fuarı olan Dubai Cityscape Global 2012, bugün son buluyor. Rusya’dan Katar’a, Mısır’dan ABD, Hindistan ve Irak’a kadar 18 ülkeden 85’in üzerinde proje geliştiricinin katılımıyla gerçekleştirilen fuara ‘Onur Ülkesi’ olan Türkiye’ damgasını vurdu. Arap yatırımcılar, Türkiye’de gerçekleştiren projelerdeki kulelere talip oldu. Ağaoğlu Maslak 1453 projesindeki 3 kuleye En Nahyan ve Al Maktoum talep gösterirken, Eski Likör Fabrikası  arazisi projesinin rezidans kulesine de Dubaili bir grup talip oldu. Tahincioğlu da Suudi bir yatırımcıdan ortak proje geliştirme teklifi aldı.

Türk firmalarını soruyorlar

Fuarda, başta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar olmak üzere Türk firmaları yoğun ilgi görüyor. Fuara katılan Türk firmalarının temsilcileri, kendilerini ziyaret eden yatırımcıların diğer Türk firmalarını da sorduğunu, İstanbul hakkında bilgi almak istediklerini belirtiyor. Sektör temsilcileri, şu anda satış yapmak yerine talep toplayıp, daha sonra görüşme yapmayı planlıyorlar.

Haberin Devamı

Panellerle tanıttılar

/images/100/0x0/55ea5ef2f018fbb8f87b9017

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) de fuarda gerçekleştirdiği iki panelle yatırımcılara Türkiye’deki potansiyeli anlattı. Katılımcılara ‘Türkiye Özel Eki’ dağıtan GYODER, “Türkiye’nin 10 Yıllık Geleceğindeki Cazip Yatırım Fırsatları Nelerdir?” ve “Türkiye’deki Atıl Alan ve Uygun Alan Projelerine Başarılı Şekilde Yön Vermek” adlı iki panel gerçekleştirdi.


Ağaoğlu, 800 milyon dolar hedefliyor

DUBAİ’deki Cityscape Global 2012 fuarına Maslak’taki 4 bin 789 konuttan oluşan projesini tanıtarak damga vuran Ağaoğlu, projeden 500 dairelik iki kuleyi Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid En Nahyan’ın satın almak için kendileriyle görüştüğünü, Dubai Şeyhi Maktoum’un oğlu Şeyh Maktum Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktum’un da en az bir kuleyi alacağını açıkladı. Oğul Maktoum’un katıldığı törenle proje lansmanı yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yabancılara bloklar halinde satış hedeflediklerini belirterek, “Yurtdışına bir ay içinde 500 milyon dolarlık satış gerçekleştiririz” dedi.

Haberin Devamı

Yabancıdan 800 milyon dolar

Dubai’deki lansman öncesinde Türkiye’de 2 bin konuta yakın satış yaptıklarını ve bu satışlardan da 850 milyon liralık hasılat elde ettiklerini söyleyen Ali Ağaoğlu, 100 daireyi Suudi ve Kuveytli yatırımcılara sattıklarını ifade etti. Projenin yüzde 30’unu yurtdışına satmayı amaçladıklarını anlatan Ağaoğlu, “Mütekabiliyet ile birlikte 2 milyar dolarlık yabancıya satışı garantiledik. Maslak 1453 projesinde yabancılara 700-800 milyon dolarlık satış yapacağız” diye konuştu. Mütekabiliyet yasası ile Türkiye’deki konut sektörüne ciddi yatırımların girmeye başladığını belirten Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Başta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Yemen olmak üzere pek çok Körfez ülkesinden projemize büyük bir talep var.”

Haberin Devamı

24 kuleden oluşuyor

TÜRKİYE’de tek parçada gerçekleştirilecek en büyük konut projesi özelliğini taşıyan Ağaoğlu Maslak 1453, 325 dönümlük arazide 4 bin 789’u konut olmak üzere işyerleri ile birlikte toplam 5 bin 341 bağımsız bölümden oluşuyor. Projede, büyüklükleri 55 metrekareden başlayan 1+0 dairelerden 378 metrekarelik 4+1 loft dubleks dairelere kadar pek çok farklı tipte konut yer alıyor. En yükseği 55, en düşüğü ise 21 katlı olmak üzere 24 kulenin bulunduğu projeden Emlak Konut GYO, 4.5 milyar dolarlık hasılat hedefliyor.

190 bin metrekare alanda yükseliyor

VIATRANS-Meydanbey’in 190 bin metrekarelik alanda yükselecek projesi, 5 yıldızlı bir otel, rezidans, iş merkezi ve kültür&sanat merkezinden oluşuyor. 1930 yılında inşa edilen tarihi fabrika mimar Emre Arolat tarafından tarihi mirasına sadık kalınarak restore edildi.

Haberin Devamı

Ortak yatırım teklifiyle geldiler

DUBAİ Cityscape Global’de Palladium Tower ve Nida Kule Göztepe projeleriyle yer alan Tahincioğlu Gayrimenkul de yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. Tahincioğlu Gayrimenkul Proje Geliştirme Sorumlusu Sercan Gençoğlu, fuarda beklediklerinden fazla ilgi gördüklerini vurgulayarak, yabancıların hem satın almak hem de birlikte arazi geliştirmek için tekliflerle geldiklerini söyledi. Gençoğlu, “Suudi bir grup İstanbul’da Araplara yönelik bir proje gerçekleştirmek için teklifte bulundu. Burada herhangi bir anlaşma yapmıyoruz. Görüşmek ve bilgi almak için İstanbul’a çağırıyoruz” dedi.

Likör’ün kulesine Dubai’den talip çıktı

Haberin Devamı

İSTANBUL Mecidiyeköy’de TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Viatrans-Meydanbey tarafından gerçekleştirilen Eski Likör Fabrikası projesi de Dubai Cityscape Global’de yatırımcılarla buluştu. Türk firmalarının Ortadoğulu yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi Genel Müdürü Polat Gülman, “Dubaili bir yatırımcı firma, rezidans kulemizin tamamını almak için teklifte bulundu. Ancak toplu satış yapmayı tercih etmiyoruz” dedi.

Talep topluyor

Fuarda Dubai, Katar ve Kuveyt’in yanı sıra Rus yatırımcılardan da ilgi gördüklerini anlatan Gülman, fuarda amaçlarının satış yapmak olmadığını, yatırımcılara projeyi ve firmalarını tanıttıklarını ifade etti. Gülman, şunları söyledi: “Satışa yönelik talep alıyoruz ancak böyle bir düşüncemiz yok. Dubaili yatırımcılar bir rezidans kulemizi satın almak istediklerini belirttiler. Önümüzdeki dönemde projenin lansmanını yapacağız. Bunun için projeye yönelik fiyat da belirtmiyoruz. Yalnızca talep topluyoruz. Standımızı ziyaret eden yatırımcıların taleplerini aldık ve lansman zamanında onları davet edeceğiz.”
Türk standlarına gelen yatırımcıların, Türkiye’deki yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmak istediğini anlatan Gülman, özellikle mütekabiliyet yasası ve vergi düzenlemeleri hakkında yatırımcıları bilgilendirdiklerini söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!