Araplar, Türk dizilerinde çapkın erkek-özgür kadın izledi, İstanbul’a koştu

Güncelleme Tarihi:

Araplar, Türk dizilerinde çapkın erkek-özgür kadın izledi, İstanbul’a koştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 00:00

Fransız haber ajansı AFP, başta Gümüş olmak üzere, Türk dizilerinin çok izlendiği Arap ülkelerinden İstanbul’a turist akını olduğunu anlatan bir haber yayınladı.

Haberin Devamı

AFP'NİN GEÇTİĞİ FOTOĞRAFLAR

AFP’nin Arap turist görüntülerini de geçtiği haberde, “Türk dizilerinde çapkın erkek-özgür kadın tiplemelerini izleyen Araplar, bu karakterlerin peşinden İstanbul’a akın etti” denildi.

Cezbeden kahramanlar değil, güzel İstanbul

SEYAHAT acentesi Heysem’in sahibi Eymen Maslamani, turistleri asıl cezbedenin dizi kahramanlarından çok, fondaki İstanbul’un güzellikleri olduğunu belirterek,  “Eskiden Araplar Türkiye’yi tanımıyordu. Kimi Arap ülkelerinden daha geri bir ülke zannediyorlardı. Dizilerde Boğaz’ı görünce, turist sayısı patladı. Herkes İstanbul’a gelmeyi ister oldu.”

‘Muhammed’i git, gör ve Ürdün’e gelmesini söyle’

AFP, haberinde Arap turistlerin İstanbul ziyaretleri sırasındaki görüşlerine de yer verdi. Ürdünlü turist Beşer El Macalı, Nur dizisinin ülkesinde popüler olduğuna işaret ederek, “Her Ürdünlü Nur ile Muhammed’in macerasını izliyor. İstanbul’a geleceğimi duyanlar bana ‘Mutlaka Nur ile Muhammed’i git gör ve Ürdün’e gelmelerini söyle’ dediler” diyor.

Haberin Devamı

İlk 6 ayda Arap turist sayısı 500 bini buldu

AFP ajansının haberinde, rakamların da Arap turistlerin Türk dizilerine olan ilgisi net bir şekilde ortaya koyduğuna dikkat çekilerek, “Arap turist sayısı ülkesine göre yüzde 21 (Birleşik Arap Emirlikleri), yüzde 51 (Fas) arasında arttı. İlk 6 ayda sayıları 500 bine varan Arap turistler, Türkiye’ye gelen toplam turist sayısının yüzde 5’ine yaklaştı” denildi.

Boğaz’daki tekne gezintisi kanıtlıyor

AFP’nin haberinde, İstanbul Boğazı’nda yapılan tekne gezilerinin Arap turistlerin neyi görmeye geldiklerinin en iyi ispatı olduğuna dikkat çekilerek, “Tekne Dolmabahçe yahut Beylerbeyi Sarayı’nın önüne geldiğinde, sessizce rehberi dinleyen turistler, ‘Sağda Nur dizisinin çekildiği evi görüyorsunuz’ anonsunu duyunca alkışlarla fotoğraf makinelerine saldırıyorlar” ifadesine yer verildi.

Yurtdışında yayınlanan bazı Türk dizileri

 Ihlamurlar Altında
 Kavak Yelleri
 Kaybolan Yıllar
 Kınalı Kar
 Menekşe ile Halil
 Yabancı Damat
 Yaprak Dökümü
 Yılan Hikayesi
 Elveda Derken
 Arka Sokaklar
 Bıçak Sırtı
 Annem
 Berivan
 Gümüş
 Genco
 Asi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!