Araçların sadece % 26.4’ü sigortalı

Güncelleme Tarihi:

Araçların sadece % 26.4’ü sigortalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 01:34

Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, sigorta bilincinin yeterli düzeyde olmadığını, deprem gerçeği ile yüz yüze olunmasına rağmen 17 milyona yakın konutun sadece 6,3 milyonunun DASK poliçesi bulunduğunu, sigortalılık oranının yüzde 37 olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Koçak, “En çok bilinen araçlarımızın için yaptırdığımız kasko branşında sigortalanma oranı sadece yüzde 26.4” dedi.

Diğer sigorta haberleri:

Satılan her poliçe yatırıma dönüyor

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sigorta sektörünün özellikle son yıllarda yakaladığı büyüme trendi ve 80 binden fazla kişiye sağladığı istihdamla finans sektörü içinde çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Gülen, sigortalıların geleceklerini güvence altına almak üzere satın aldıkları poliçeler için ödedikleri primlerin, Türkiye’ye yatırım olarak yansıdığını kaydetti.

Yabancılar için cazip pazar

Ergo Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, Türkiye ekonomisinin son yıllarda oldukça başarılı ve istikrarlı büyüme performansı gösterdiğini, bu başarılı performansın yabancı yatırımcılarda güven yarattığını söyledi. Türe, potansiyeline rağmen, hala gelişmiş pazarlarla karşılaştırıldığında sigortalılık oranının oranı ve sigorta bilincinin düşük olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Anadolu’dan kaybolan mesleklere destek

Anadolu Sigorta’nın 85. yılında Anadolu’da kaybolmaya yüz tutan mesleklere ilgiyi artırmak için hayata geçirdiği ‘Bir Usta Bin Usta Projesi’nde beşinci yıl eğitimleri Urfa ile başladı. Anadolu Sigorta’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışman-lığıyla yürüttüğü Bir Usta Bin Usta projesi kapsamında, 22 kursiyer bölgede yıllardır varlığını koruyan geleneksel el sanatı olan Kehribar Taşı İşlemeciliği’ni yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla Şanlıurfa’da başlatılan kursta üç ay boyunca eğitim görecek. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, 85. Kuruluş Yıldönümünde “Kaybetmek Yok” sloganıyla bir proje başlatmak istediklerini ve projenin bu anlayışla doğduğunu söyledi. Ülken şöyle konuştu: “10 yılda kaybol-maya yüz tutan 50 meslekten 1000 usta yetiştirmeyi amaçladık.”

Axa’ya memnunİyet ödülü

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu Ka Araştırma Limited ortak girişimi tarafından yürütülen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2013 yılı 4. çeyrek araştırmasına göre, Axa Sigorta 5. kez en çok memnun olunan şirket oldu. Axa, KalDer’in şirketler arası rekabetin çok yoğun olduğunu belirttiği mali kuruluşlar kategorisinde, sağlık sigortası ve kasko branşında müşteri memnuniyetinde bir kez daha lider marka oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!