Apple, rekor kâr açıkladı, ‘tablet’ beklenti yükseltti

Güncelleme Tarihi:

Apple, rekor kâr açıkladı, ‘tablet’ beklenti yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Amerikalı teknoloji şirketi Apple’ın, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 50 kâr açıklaması, merakle beklenen tablet bilgisayarının lansmanıyla ilgili beklentileri de körükledi.

Bugün kullanıcılarıyla buluşacağı beklenen edilen ve dokunmatik ekranlı cep telefonu iPhone’un boyut olarak daha büyük bilgisayar versiyonu olan iSlate’in klavyesi yok. TV izlemeye, internette dolaşmaya, online gazete, dergi ve kitap okumaya yarıyor.
Apple’ın CEO’su Steve Jobs, “Bu yıl piyasaya sunacağımız yeni ürün çok güçlü. Bu haftadan itibaren büyük yeni ürünle ilgili gerçekten çok heyecanlıyız” dedi. iSlate’in kurumsal pazar erişimini genişletebileceğini düşünüyor. İki farklı sürümle satılması planan iSlate’lerden biri 10 inç’lik yani 25 santimlik ekrana, diğerinin ise 7 inç yani 17 santimetrelik ekrana sahip olması bekleniyor.
Apple, 2009’da 3.38 milyar dolarlık net kazanç elde etti. Şirketin gelirleri ise, yüzde 32 artarak 11.9 milyar dolardan, 15.7 milyar dolara çıktı. Apple, son çeyrekte 8.7 milyon iPhone sattı. Satışlarını yüzde 33 artıran Macintosh 3.63 milyon adede ulaştı., iPod satışları ise yüzde 8 düşerek 21 milyonda kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!