Apple’dan akrobat ekranlı bilgisayar

Güncelleme Tarihi:

Apple’dan akrobat ekranlı bilgisayar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2002 10:00

Apple'ın iMac serisinin yeni modeli, San Fransisco'daki Expo 2002 Fuarı'nda, Apple CEO'su Steve Jobs tarafından tanıtıldı. Yeni iMac'ın en önemli özelliği, bir yarıküre üzerine oturtulmuş sıvı kristal ekranı.

Bu ekran, yarıküre üzerinde 120 derece yatay, 90 derece de dikey olarak hareket edebiliyor. Böylece, 15 inch büyüklüğündeki ekran bilgisayar kullanıcısının istediği yükseklik ve açıya göre rahatlıkla ayarlanabiliyor.

Ocak ayı başında ABD'de satışa çıkan yeni iMac'in üç farklı versiyonu bulunuyor. 700 Mhz hızında PowerPC G4 işlemcili modelin fiyatı 1299 dolar, yine 700 Mhz hızında PowerPC G4 işlemcili ve hem CD yazıcı hem de DVD'yi tek bir cihazda toplayan ComboDrive'lı modelin fiyatı ise 1499 dolar. Yeni iMac serisinin en pahalı modeli ise 1.799 dolara satılan SuperDrive modeli. Bu modelde hem 800 Mhz hızında PowerPC G4 işlemci, hem de DVD yazıcı bulunuyor. Yeni iMac'in SuperDrive modeli bu ay piyasaya sunulurken, ComboDrive şubat ayında, CD-RW Drive ise mart ayında satışa çıkacak.

Yeni iMac, Machintosh plotformunun yeni işletim sistemi Mac OS X'i kullanıyor. İçinde çok sayıda program bulunduran bu işletim sistemi sayesinde, iMac kullanıcıları her türlü dijital ortamdan aldıkları görüntü ve sesleri montajlayabiliyor ve bunları DVD veya CD'ye kaydedebiliyor.

40 ve 60 GB büyüklüğünde sabit diski bulunan yeni iMac 128 ve 256 MB hafızalı olarak piyasaya sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!