Antrenör mü arıyorsunuz?

Güncelleme Tarihi:

Antrenör mü arıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 21:28

Spor eğitmenleri ile kişisel antrenörlerle çalışmak isteyen spor sevdalılarını bir araya getiren Kolayfit.com, yeni bir pazar modelini Türkiye’de hayata geçirdi. Girişimin kurucusu olan ve aynı zamanda spor akademisi mezunu Serkan Karateke, “Artık spor yapmak isteyen herkes hızlı bir şekilde kriterlerine uygun spor eğitmenine ulaşabilecek” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de hem spor salonlarının sayısı hem de bu spor salonlarına kayıt olan üyelerin sayısı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla spor yapma kültürü de tüm hızıyla gelişiyor. Spor yapma kültürünün en önemli parçalarından biri ise spor eğitmenleri. Kişisel antrenörlerle (personal trainer) bire bir çalışmak isteyenler, önemli bir pazar oluşturmuş durumda. Burdaki en önemli sorun ise doğru kişisel antrenörü bulmak. Bu sorunu çözmek için spor akademisi mezunu Serkan Karateke harekete geçti. Spor eğitmenleriyle kişisel antrenör arayanları bir araya getiren bir pazar yeri kuran Karateke, kolayfit.com’u kurdu.

KURUMSALDAN GİRİŞİMCİLİĞE

Üniversite sonrasında başta sağlık, telekomünikasyon ve internet sektörleri olmak üzere kurumsal dünyada şansını denediğini aktaran Karateke, kurumsal hayatta mutlu olamayacağına karar vererek kolları sıvadığını belirtti. Karateke, “Artık spor yapmak isteyen herkes oturduğu yerden, kimseden tavsiye dahi almaya ihtiyaç duymadan kriterlerine uygun spor eğitmenine ulaşabilecek, profilini inceleyebilecek ve ücretsiz teklif alabilecek” diyor. Spor meraklılarının günlerce belki haftalarca araştırıp, vaktini kapı kapı dolaşarak eğitmen bulmak için harcadıklarını ifade eden Karateke, şunları söyledi: “İster eğitmen sizin yanınıza, isterseniz siz eğitmenin yanına giderek spor yapmaya gidebileceksiniz. Spor eğitmenlerinin tek adresi olmaya en büyük aday olan bu girişimde eğitmenler için sayısız müşteri fırsatı var. Ders fiyatlarını, öncesi-sonrası fotoğraflarını, sertifikalarını, Youtube videolarını, uzmanlıklarını gibi daha birçok kendileriyle ilgili bilgiyi tek yerde toplayarak ders almak isteyen herkesin görebilmesini sağlıyorlar. Ayrıca diyetle, yaşadığınız sakatlıklarla ve daha birçok konuyla ilgili uzmanlarından yazıları okuyabilir, ideal kilonuzu öğrenebilirsiniz.”

Haberin Devamı

Kolayfit.com’un şu anda 300 spor eğitmeni, 200 üye ve 100 eğitime sahip olduğunu anlatan Karateke, “Yılsonu hedefimiz 500 spor eğitmeni ve 500 üyeye ulaşmak. Okul sezonunun açılması ve bireylerin tamamen tatilden dönmesi ile birlikte bu sayılarda ivmelenmenin hızla arttığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yatırımcılar görüşüyor

GİRİŞİMİN henüz yatırım almadığını belirten Karateke, “Şu anda 2 ayrı yatırımcıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca Etohum Girişimci Yakın Takip Programı’na seçildik. Görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. Gelecek hedeflerinden bahseden Karateke, şunları anlattı: “Hedefimiz, ‘kolayca fit olmak’ denilince akıllara gelen ilk marka olmak. Biz bir ekosistem yaratmak istiyoruz. Daha yolun çok başındayız. İleride spor, beslenme ve spor aktivitesi konusunda güvenilir bir marka olmayı hayal ediyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!