Antalya, Türkiye’nin pırlantası

Güncelleme Tarihi:

Antalya, Türkiye’nin pırlantası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 00:00

Turizmin oskarları olarak adlandırılan World Travel Awards’da (Dünya Seyahat Ödülleri) Türkiye’den toplam 10 otel ve 4 seyahat şirketi farklı kategorilerde ödül aldı.

Yarışmanın Avrupa Seyahat Ödülleri ayağı Antalya Belek’teki Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Otel’de düzenlenen Avrupa galasında  500 farklı kuruluş, 125 kategoride ‘en iyi’ olmak için yarıştı. World Travel Awards’da otellerin yanı sıra, seyahat şirketleri, hava yolları ve araç kiralama şirketleri gibi turizm sektörüne hizmet veren tüm alanlar değerlendiriliyor.
Türkiye’den 10 otel
Türkiye’den 10 otel çeşitli kategorilerde ödül almaya hak kazandı. Antalya Belek’teki Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Otel  “Avrupa’nın En İyi Lux Resort Oteli” ve “Avrupa’nın En iyi Villalarına Sahip Resort Oteli”  ödüllerinin yanı sıra Cornelia De Luxe Resort Otel, Avrupa’nın ‘En İyi Golf Oteli’ seçildi. Bunun yanı sıra Türkiye’den kendi gücüyle ve özkaynaklarıyla büyüyenler kategorisinde İstanbul “Avrupa’nın Lider Tur Kenti” ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı “Avrupa’nın Lider Turizm Bakanlığı” ödüllerini aldılar. Ayrıca Adam&Eve Hotel 4 ayrı kategoride ‘en iyi’ ödülünü alırken, Mövenpick İstanbul iş oteli alanında, Les Ottoman butik otel alanında, Hilton Dalaman evlilik-balayı ve Sheraton Ankara ise konferans ve toplantı kategorilerinde ‘en iyi’ ödüllerini kazandılar. Türkiye’den öne çıkan bir diğer otel ise 4 ayrı kategoride aldığı ‘Avrupa’nın en iyisi’ ödülleri ile Antalya’daki Mardan Palace Hotel ve 3 ayrı kategoride ödül kazanan Concorde De Lux Resort Antalya oldu.  Küresel çaplı ekonomik dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde, dünya markalarının pazar paylarını yükseltmeye devam ettiğini belirten Dünya Seyahat Ödülleri Kurucu Başkanı Graham E. Cooke, “Özellikle Türkiye, oteller ve seyahat organizasyonları alanında elde ettiği birçok birincilik ödülüyle, haklı olarak dünya çapında bir turizm markası olduğunu kanıtladı. Antalya ise Türkiye markasının pırlantası oldu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!