Antalya turizmde marka oldu

Güncelleme Tarihi:

Antalya turizmde marka oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fuarda davet krizi

ANTALYA'da bir süre önce düzenlenen MEDİTT 2000 Fuarı'nın açılışında yaşanan tartışma bitmek bilmiyor. Fuarın açılışına Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun katılmasını engellediği gerekçesiyle yoğun eleştiri alan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, ‘‘Ne bana, ne de Sayın Bakan'a davetiye gönderilmedi. Fuara bu yüzden katılamadık’’ dedi.

Fuarı organize eden ANFAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak ise hem bakana hem de Ulusoy'a davetiye gönderdiklerini söyledi. Badak şunları söyledi: ‘‘Her projeyi sabote etmeye çalışıyor. Resmi davet Valilik tarafından yapıldı. Ayrıca ANFAŞ olarak biz de özel bir yazı gönderdik. Telefonla da teyid aldık. Daha ne yapmamız gerekiyordu.’’

Ulusoy’dan mesaj

TÜRSAB Genel Başkanı Ulusoy, Türkiye'ye gelen turistin dörtte birinden fazlasını ağırlayan Antalya'nın sektördeki kaliteyi giderek yükseltip bir marka haline geldiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nda bir söyleşiye katılan Ulusoy, öğrencilere, ‘‘Antalya'nın kıymetini iyi bilin. Turizm kentinde okuyor ve yaşıyorsunuz’’ dedi.

Turizm gelirlerinin Antalya'nın toplam hasılasında yüzde 25'in üzerinde bir dilimi oluşturduğuna dikkat çeken TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, ‘‘Antalya'ya önce esnaf, sonra tüm yaşayanlar sahip çıkacak. Avrupalı turist artık çarşıda pazarda gezerken çekiştiren, alışverişe zorlayan, yerlere tüküren insanları görmek istemiyor’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!