Antalya Dedeman 20 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Antalya Dedeman 20 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 14:57

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, otelcilik sektöründeki hedeflerinin 50 yılda 50 otel yapmak olduğunu bildirdi.

Dedeman Antalya Oteli'nin 20. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Antalya otelinin 20. kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastayı, çalışanlar ve holding üst düzey yöneticileriyle birlikte kesti.

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman,  holding olarak madencilik ve otelcilik sektöründe ağırlıklı faaliyette bulunduklarını söyledi. Madenciliğe 1947, otelcilik faaliyetine de 1966 yılında başladıklarını belirten Dedeman, şunları kaydetti:

“Bizim iki ana dalımız var. Biri madencilik, diğeri otelcilik. Ama bana göre ağırlık madencilik. Madencilik faaliyetimiz daha eski, daha büyük ve gelişmiş olmasına rağmen Dedeman, otelciliği ile tanınıyor. 1966'da Ankara'da ilk 5 yıldızı otelimizi devreye soktuk. O zaman 119 odası vardı, şimdi 330 odası var. 1982'de İstanbul Dedeman'ı açtık. 1983 yılında da Antalya'da arsasını aldık. Antalya Dedeman Oteli'ni yapmak için 1983'ten 1987'ye kadar imar hakkıyla uğraştık. Antalya otel yeri o zaman mısır tarlasıydı. Yol kenarındaydı gelen giden molozunu ve çöpünü döküyordu. O durumlardan kurtarıp buraları turizme açtık. Biz hedeflerimizi belirledik. 50 yılda 50 otel yapacağız. Bu hedefe doğru da hızlı şekilde gidiyoruz. İnşallah 50'nci yılımıza (2016) kalmadan 50 oteli gerçekleştireceğiz. Şu anda 22'nci otelimizi Gaziantep'te açtık. Yurt dışındaki gelişmemiz de gayet güzel gidiyor.”

Hedefledikleri 50 otelin yüzde 70'ini yurt içinde yüzde 30'unu da yurt dışında yapacaklarını anlatan Dedeman, “Yurt dışında en az 15 otele ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Şu anda 8 otele ulaştık” dedi.

Otel işletmeciliğinin çok zor olduğunu ifade eden Dedeman, 50 yılda 50 otel hedefine, yatırım, kiralama veya işletmesini yaparak gerçekleştirmek istediklerini kaydetti. Şehir otelciliği işletmesinde sektörde çok önemli bir noktaya geldiklerini vurgulayan Dedeman, şöyle konuştu:
“Her işi uzmanına yaptırmak gerekir. Biz bu konuda uzmanız. İstanbul, Ankara ve Antalya gibi yerlerde kendi otellerimizi yaptık. Kendimize ait 8 otelimiz var. Turizmde yatırım yapmak kolay değil. Türkiye'de turizm hamlesi başladığında çok büyük teşvikler vardı. Şu anda Türkiye'de hiç bir turizm yatırımına teşvik verilmiyor. Özel bir teşvik yok. Otel, geri dönüşümü uzun süreli, en az 12-13 yıl süren yatırımlar. Turizm yatırımı yapmanın en önemli faydalarından biri mülkünün değer kazanması. Yoksa yatırdığınız paranın geri dönüşü 12 yıldan önce olmuyor. Onun için turizm yatırımı yapacaksınız, uygun yerlerde yapacaksınız.”

“ŞEHİR OTELCİLİĞİ KRİZDEN ETKİLENDİ”

Şehir otelciliğine yurt dışında da aynı anlayışla devam edeceklerini ifade eden Dedeman, küresel krizden en az etkilenecek olan sektörlerin başında turizm geldiğini söyledi. Ancak bu krizde, şehir otelciliğinin olumsuz etkileneceğini vurgulayan Dedeman, sözlerini şöyle tamamladı:
“Turizm krizden en az etkilenecek sektörlerden biri. Ancak şehir otelciliği, sahil otelciliğine göre krizden daha çok etkilenecek. Çünkü bu global kriz, finans krizi. İş hayatını, sanayiyi ve ticareti etkiledi. Bundan dolayı da şehir otellerini daha çok etkiledi. Kitle ve SPA turizmi yapan, sahil otelciliği yapan yerlerde belki biraz düşme olacak, ama turist sayısı olarak hedefi yakalayacağımızı ümit ediyorum. Ancak gelir olarak geçen yılın altında kalabilir.”

GENEL MÜDÜR TAMER YÜRÜKOĞLU

Dedeman Turizm Yatırımları AŞ Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu da Dedeman Hotels&Resorts International olarak, sektörün en köklü geçmişe sahip otel markalarından biri ve Türkiye'nin en yaygın oteller zinciri olmanın haklı gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Halen yurt içi ve yurt dışında toplam 22 otelde 4 bin 500 oda ve 9 bine yakın yatak kapasitesiyle hizmet verdiklerini belirten Yürükoğlu, şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz ocak ve şubat aylarında Suriye'de işletme hakkını üstlendiğimiz Şam, Halep ve Palmira şehirlerinde bulunan 3 yeni otel ile Dedeman ismini Ortadoğu'ya taşıdık. Geçtiğimiz ay ise Dedeman Gaziantep Hotel&Convention Center'ı hizmete sokarak Güneydoğu Anadolu bölgesindeki dördüncü otelimizi açmış olduk. 2011 yılı sonuna kadar ise otel zincirimize halen inşaat çalışmaları devam eden Dedeman Şiraz (İran), Dedeman Bakü (Azerbaycan), Dedeman Zonguldak, Dedeman Bostancı (İstanbul) ve Dedeman Cavlak Thermal&Spa'yı (Yozgat) dahil edeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!