Antalya’dan 10 yılda 269 milyon dolarlık lüks yat ihraç edildi

Güncelleme Tarihi:

Antalya’dan 10 yılda 269 milyon dolarlık lüks yat ihraç edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 00:00

Antalya Serbest Bölge İşleticisi (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, “Antalya Serbest bölgesinde, küresel krizin etkileri azalmaya başladı. Lüks yat siparişleri arttı, siparişleri verilen ve kriz nedeniyle yapımına ara verilen lüks yat üretimleri de yeniden başladı. 10 yılda 269 milyon dolarlık lüks yat ihracatı gerçekleşti” dedi.

Hedef 25 lüks yat

Antalya Serbest Bölgesi’nde bu yılın beş aylık döneminde, 6.9 metreden başlayıp 18.26 metre, 25 metre, 34.50 metre, 34.57 metre ve 41 metre boylarındaki 7 lüks yatın Fransa, Norveç, Cayman Adaları, Virgin Adaları ile Panama’ya ihraç edildiğini belirten Gürses, şu bilgileri verdi: “Lüks tekne ihracatından toplam 27 milyon 477 bin 713 dolar döviz girişi sağlandı. Bu ay sonu ve temmuz ayında da kompozit yelkenli, saç, kompozit motor yat ve alüminyum ile ahşap yelkenli türlerinde 18 metre ile 48 metre arasında çeşitli boylarda 7 lüks yat da denize indirildi. Antalya Serbest Bölgesi lüks yat üretimi, bakım ve onarımı konusunda artık ihtisaslaştı. Bu yıl sonu itibariyle 25 lüks yat ihracatı hedefliyoruz.”
Türkiye’nin lüks yat üretiminde artık dünyada söz sahibi olmaya başladığına işaret eden Zeki Gürses, şunları söyledi: “Serbest bölgemizdeki firmalarımıza da yeni siparişler geliyor. Antalya Serbest Bölgesi, lüks yat üretiminde dünya sıralamasında daha üst sıralara çıkacaktır. Özelikle 2003 yılından itibaren bölgenin gerek konumu, gerekse hazır altyapısı nedeniyle hem yerli hem de yabancı girişimcilerin tekne sektörüne yatırım yapmalarına olanak sağlandı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!