Ankara'da ‘İşsizlik fonu’ isyanı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada ‘İşsizlik fonu’ isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 15:36

TÜRKİYE Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Ankara Bölge Temsilciliği üyesi bir grup, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde İşsizlik Fonu'nda biriken paraların amaç dışı kullanıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Haberin Devamı

Müdürlük önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ‘AKP elini işsizlik fonundan çek’ pankartı açarak, hükümet aleyhine sloganlar attı. DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, AKP iktidarının kriz fırsatçılığı yaptığını savunarak, “AKP iktidarı şimdi de İşsizlik Fonu'nda biriken paraları amaç dışı kullanmak istemektedir. TBMM'de AKP çoğunluğunun oldu bitisiyle 11 Ağustos'ta İşsizlik Fonu'nda biriken paranın amaç dışı kullanımına imkan veren bir yasayı kabul etmiştir. 6 milyona ulaşan işsizlerin yalnızca 292 binin yararlanabildiği bir fonun yatırım bahanesiyle bütçeye aktarılmasına imkan veren bu yasa kuşkusuz vicdanları sızlatmıştır” dedi. Kani Beko, şöyle devam etti:

“Bir fon düşününüz ki işçilerin ücretlerinden kesilen paralardan oluşsun. Ama bu fon üzerinde işçilerin hiçbir söz hakkı olmasın. Krizin en ağır koşullarında gerçek işsiz sayısı 6 milyona ulaşmışken yaralanan insan sayısı 292 bin kişi olsun. Bu fonda biriken paraların asıl sahibi işçilerdir ve işsizlerdir. Onların faydalanması gerekirken tek faydalanmayan onlar oluyor. DİSK yasanın iptali için hukuk süreci dahil her türlü zeminde mücadelesini sürdürecektir. İşçi sınıfının parasına göz diken kriz fırsatçıları amaçlarına ulaşmayacaktır.”

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından kısa bir süre daha müdürlük önünde sloganlar atarak tepkilerini dile getiren grup, daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!