Ankara tıkandı by-pass lazım

Güncelleme Tarihi:

Ankara tıkandı by-pass lazım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2004 01:37

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Umut Oran, ekonomik kalkınma için her kesime görev düştüğünü vurgulayarak, ’Türkiye’nin kalbi Ankara, her yere doğru şekilde kan pompalamıyor. By-pass lazım. Yolun açılması için herkes mücadele etmeli’ dedi.

TGSD heyeti, ‘Kişi Başına Milli Geliri 1,500 Dolar ve Altında Olan İllerde Yatırıma Yönelik Teşvik Sağlanmasına İlişkin’ yasa doğrultusunda gerçekleştirilen ‘Anadoluda İş, Aş, Barış’ gezisi kapsamında Diyarbakır’a geldi.

TGSD Başkanı Oran, Diyarbakır Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıdaki konuşmada, ülkede en büyük sorunun iş ve aş yaratmak olduğunu, bu nedenle önceliğin ekonomiyi ayağa kaldırmaya verilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara’yı Türkiye’nin kalbine benzeten Oran, ‘Türkiye’nin kalbi her yere doğru bir şekilde kan pompalamıyor. By-pass lazım. Bunu da Ankara’dan bekleyemeyiz. Yolun açılması için herkes mücadele etmeli’ dedi.

Teşvik Yasası’nın eksiklikleri bulunmasına karşın işadamlarının en çok yakındığı istihdam üzerindeki yük ve enerji maliyetleri konusunda iyi imkanlar sağlandığını belirten Oran, bu imkanların iyi kullanılması gerektiğini vurguladı.

Teşvik Yasası kapsamındaki 36 ilin, yatırım yapılabilecek hedef sektörlerin belirlendiği bir envanter çıkarması gerektiğini tavsiye eden Oran, hükümetin bölgesel asgari ücret uygulaması ve sektörel bölgesel teşvikler konusunda da bir çalışma yapması gerektiğini kaydetti.

Gelirler Genel Müdür Vekili Osman Arıoğlu da bir soru üzerine, Teşvik Yasası’nda mutlak adaleti sağlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, ‘Yasa, yatırımcının en büyük sorunu olan istihdam ve enerji maliyetini ciddi oranda azaltıyor. Her bölge bundan istifade edecek. Önemli olan bölgede yapılacak doğru yatırımı bulmak’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!