Ankara alışveriş merkezinde Avrupa’yı ‘erken’ yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Ankara alışveriş merkezinde Avrupa’yı ‘erken’ yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 00:00

Kişi başına düşen alışveriş merkezinde Türkiye’nin lider kenti Ankara, Avrupa’yı 10 yıl erken yakaladı.

Haberin Devamı

Kentpark Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Mehmet Akalın, Ankara’da alışveriş merkezi (AVM) metrekaresinin beklenenin üzerinde arttığını belirterek, “Metrekaredeki bu artış, zamana yayılmalıydı. 10 yıl sonra üretmemiz gereken AVM metrekaresine, 10 yıl önce ulaştık. Kiralamada, müşteri bulmada, etkinlik üretmede sorunlar ortaya çıkmaya başladı” diye konuştu.
Son 15 yılda şehrin merkezinden 400 bin kişilik bir nüfusun bu bölgeye kaydığını hatırlatan Akalın, Kentpark’la ilgili şunları söyledi: “Toplamda 1 milyon 250 bin kişinin bölgeye 5 dakikalık mesafede oturuyor olması ve bu sayının her geçen gün artması, bu aksı daha da değerli kılıyor. Megatürk, bu tip sebeplerle Kentpark Projesi’ni hayata geçirmek için karar verdi. Hem marka karması hem de yaşam alanları açısından mevcut AVM’lerden farklılıklarımızı arttırmamız gerektiğini düşündük.”
3 bin 500 kişiye iş kapısı
Kentpark Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Mehmet Akalın, 3 bin 500 kişiye iş alanı açıldığını belirterek, “AVM’mizde 17 büyük mağazacılık yapan marka var. Bu 17 mağazayı, küçük mağazalarla da destekleyerek 206 mağazadan oluşan büyük bir çanak yaptık. Ankara’nın tamamını kucaklamamız gerekiyordu” dedi. Projede ışık ihtiyacının yüzde 59’u gün ışığıyla sağlanıyor. Akalın, “Ankara’da yeşil alan ve su sıkıntısı olduğu için, binamızın içinde ve dışında, toplam 28 bin metrekare yeşil alan oluşturduk. Cadde kısmında bir havuz, binamızın arka terasında 1500 metrekare büyüklüğünde bir göletimiz var”
diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!