Anayasal sorunda gereğini yaparım

Güncelleme Tarihi:

Anayasal sorunda gereğini yaparım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 00:00

Alkol yasası için daha önce "yasak değil düzenleme" diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu kez "sorun görürsem gereğini yaparım" dedi.

Haberin Devamı

Gül, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i dün Çankaya Köşkü’ndeki kabulünde, yasayı incelettiğini de söyledi. Gül, onay için önünde bekleyen alkol kullanımına ciddi kısıtlamalar getiren yasa için, “Anayasal sorun görürsem gereğini yaparım” dedi.

Palandöken de Gül’e, “Yasayla ilgili endişelerimiz var. Yasa, yeni düzenlemelere uyulması için üç aylık bir süre öngörüyor, Esnaf buna hazır değil. Üç ayda bunların uygulanması mümkün değil, büyük sıkıntı içinde olan esnafın ciddi tepkisi var, yasa tekrar incelensin, bu daha makul bir süreye bağlansın” dedi.

 HÜKÜMETLE KONUŞACAK

Palandöken’ın, Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp ülke geneline yayılan eylemlerde esnafın büyük zarar gördüğünü de belirterek, “Eylemler nedeniyle caddelerin kapatılması, insanların erkenden evlerine çekilmesi, eylemlerde kırılan cam çerçeve nedeniyle büyük zarar var, bu zarar kim tarafından nasıl karşılanacak?” sözlerine de Gül, bu konuyu ilgili bakanlarla görüşeceğini söyledi. Palandöken’in dün görüştüğü Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da, “Esnafın zararının karşılanması için çalışma başlatıldı” dedi. Yazıcı, çalışmanın son şeklini Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’ye dönmesinden sonra alacağını söyledi.

Haberin Devamı

Açık alanda alkol yasağını mahkeme bozdu

ISPARTA İdare Mahkemesi, Isparta Valiliğinin açık alanda alkol tüketiminin yasaklanmasına ilişkin genelgesinin yürütmesini durdurdu.
Mahkeme kararında, “Dava konusu işlemle getirilen düzenlenmenin, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik hükümler içerdiği sonucuna varılmakta, telafisi güç ve imkansız zararlara sebep olabilecek nitelikte bulunmuştur” denildi.

Haberin Devamı

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!