Anayasa Mahkemesi yavaşlattı borsa yine çifte rekorla yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Anayasa Mahkemesi yavaşlattı borsa yine çifte rekorla yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 00:00

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararla tedirgin olan piyasa yurtdışındaki iyimserlikle çifte rekordan vazgeçmedi.

Dün seans içinde 50.176 puana çıkarak zirve yapan endeks, kapanışta rekorunu yeniledi. Rekor üstüne rekor kırılan borsada dün nefesler tutuldu. Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar piyasalar üzerinde tedirginlik yarattı. Bu kararın etkisiyle güne başlayan İMKB Ulusal 100 Endeks’i açılışı satışla yaptı. İlk seansta eksiye geçen borsa en düşük 49.410 puana kadar geriledi. Ancak yurtdışındaki olumlu hava iç dinamiklerin etkisini azalttı. Avrupa borsalarında yukarı yönlü hareketlilikle birlikte İMKB’de yönünü değiştirdi. Hızla yeniden yukarı hareket etmeye başlayan endeks, ABD datasıyla birlikte yeniden coştu.

ABD DATASIYLA YENİ REKOR:

ABD tarım dışı istihdam verisi beklentiler düzeyinde geldi ve piyasalar bu datayı olumlu algıladı. Böylece verinin ardından endeks seans içi tarihi zirve seviyesi olan 50.176 puana yükseldi.Bu seviyelerden kár satışlarının geldiği borsa günün tamamında yüzde 0.09 prim yaparken kapanış ise 49.895 puanla yeni bir rekor seviyeden gerçekleşti. Böylece borsa haftanın son işlem gününde de çifte rekor kırmış oldu. Böylece İMKB Ulusal 100 Endeks’inin 1 haftalık getiri yüzde 5.9’u buldu.

DOLAR 1.30’DAN DÖNDÜ:

Döviz piyasasında ise sabah saatlerinde hisse senetleri piyasasındaki tedirgin bir hava yaşandı. 1.29 YTL seviyelerinde hareket eden dolar sabah açılışın hemen ardından 1.3010 YTL seviyesine çıktı. Ancak ABD datasının ardından bankalar arası piyasada dolar yeniden 1.29 YTL seviyesine döndü. Bu piyasada valörlüde 1.2950 YTL’den işlem gören dolar, serbest piyasada günü 1.2980 YTL’den tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!