Anayasa Mahkemesi RP defterini yeniden açacak

Güncelleme Tarihi:

Anayasa Mahkemesi RP defterini yeniden açacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Kapatılan Refah Partisi'nin 1997 yılı hazine yardımıyla, kayıt dışı tutulduğu iddia edilen paraların tahsili istemiyle siyasi yasaklı Necmettin Erbakan ve kapatılan FP'nin lideri Recai Kutan'ın da aralarında bulunduğu 88 eski RP yöneticisi aleyhine açılan davada Ankara 6'ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi Yargıcı Sami Özfırat, Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını kararlaştırdı. Anayasa Mahkemesi'nden RP'nin yaptığı harcamaların hangi tarihe kadar incelendiği ve dava konusu hakkında inceleme yapılıp yapılmadığı sorulacak.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, davacı Maliye Bakanlığı adına Hazine avukatları ile bazı davalıların avukatları katıldı.

Yargıç Sami Özfırat, Hazine avukatlarının geçen oturum verdikleri dilekçeye karşı, davalı avukatlarının ''zamanaşımı, görev ve müvekkillerinin olaydaki sorumluluklarına'' ilişkin yazılı beyanlarını bildirdiklerini söyledi.

KAYIP TRİLYONLAR

Davacı ve davalıların avukatlarının, bu aşamada başka istemlerinin olmadığını ifade etmelerinin ardından Yargıç Özfırat, kapatılan RP'nin hesaplarının hangi tarihe kadar incelendiğini, inceleme sonunda bir işlem yapılıp yapılmadığının Anayasa Mahkemesi'nden sorulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Dava dilekçesinde, kapatılan RP'nin 88 yöneticisinden, kaybolduğu öne sürülen 10 milyon mark tutarında 1997 yılı Hazine yardımı, kayıtdışı tutulduğu iddia edilen 943 bin 390 mark, sahte makbuzlarla il teşkilatlarına dağıtılmış gibi gösterildiği belirtilen 54 milyar 25 milyon lira ve genel merkez binasının 1996 yılı kirası kayıtlarının mükerrer tutulmasından kaynaklanan 621 milyon liranın yasal faiziyle tahsili isteniyor. (Ankara/aa)



Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!