Anatolium’a 180 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Anatolium’a 180 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 20:18

İstanbul Kartal’da hayata geçirilecek olan karma kullanımlı Anatolium Marmara projesinde çalışmalar hızlandı. 180 milyon dolarlık projenin 2017’nin son çeyreğinde hayata geçmesi bekleniyor. Projede Türkiye’nin 6’ncı Ikea mağazası da yer alacak.

Haberin Devamı

MAYA Grubu ve Yılsan Holding ortaklığıyla İstanbul Kartal’da yapılacak Anatolium Marmara projesi 2017’nin son çeyreğinde hayata geçecek. Ofis, home office ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren karma bir yaşam alanı olarak kurgulanan Anatolium Marmara projesinde Türkiye’nin 6’ncı İstanbul’un 3’üncü Ikea mağazası da yer alacak. Maya Holding ve Ikea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, “Tamamlandığında yaklaşık 15 milyon ziyaretçi ağırlayacağız. 250 bin metrekare inşaat alanından oluşan projenin yatırım maliyeti ise 180 milyon dolar” dedi.

ULAŞIMDA ÖNE ÇIKIYOR

Maya Holding ve Ikea Türkiye CEO’su Fuat Atalay, projenin detaylarını şöyle anlattı: “Anatolium Marmara, E-5 karayolu üzerinde konumlanıyor. Anatolium Marmara, her yöne ulaşım imkânı sağlayan Maltepe-Kartal sınırında stratejik öneme sahip lokasyonda bulunuyor.”

Projede 38 kattan oluşan Maya Anatolium Tower binasının da bulunduğunu anlatan Atalay, “Bina, özgün mimarisi ve teknolojik yapısıyla İstanbul’un simgelerinden biri olacak. Kule, yüzde 80’i adalar manzarasına sahip akıllı ofisleri, kiralanabilir ortak mekânları ile öne çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

ENERJİ, gayrimenkul, denizcilik, madencilik sektörlerinde yatırımları bulunan proje ortağı Yılsan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Tuncay Yıldırım, Maya Grubu ile yaptıkları işbirliğinin önemine değinerek, “Yılsan Holding olarak, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dönük büyük ölçekli yatırımlarımıza devam ederken, İstanbul ve Ankara’da bulunan arsa ve binalarımızla, gayrimenkul  sektöründe de yatırımlarımızı  planlıyor olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!