Anahtar hep cebinde!

Güncelleme Tarihi:

Anahtar hep cebinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 08:30

Şu anda kapılarda kullanılan kilitlerin üzerine saniyeler içinde kapıya delik bile delmeden monte edilen Onlock, kullanıcıların anahtar kaybetme derdine son vermeyi hedefliyor. Ayrıca girişim, ofisler başta olmak üzere çekmeceli mobilyalar için geliştirdiği akıllı sistemle yurtdışında beğenileri topluyor.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİYLE hayatımızda pek çok şey kolaylaştı, ancak yüzyıllardan beri anahtarları taşıma derdi bitmedi. Artık bu dert de bitiyor. Akıllı telefonları birer anahtara dönüştüren akıllı kilit sistemleri dünyada oldukça büyük bir trend. Bu trende Türk girişimciler tarafından da yeni çözümler geliştiriyor. Türkiye’deki en başarılı örneklerden biri de Onlock. Tak-çalıştır bir elektronik kapı kilit sistemi olan Onlock’un en büyük özelliği ise mevcut kilidin üzerine kapıya delik bile delmeden monte edilebilmesi. Onlock’u kurma maceralarının 2015’in Temmuz’unda başladığını ifade eden girişimin kurucu ortağı Dinçer Sözütok, “Her şey yaz tatilinde ev kiralamamızla başladı. İsmail Baysal ve Gökhan Tekir ile çıktığımız tatilde kapıların uzaktan yönetilebilmesi ihtiyacını çok yakından hissettik. Ankara’ya döndüğümüzde yanımıza Çağrı Mehmet Çalış’ı da alarak ürün üzerine konuşmaya başladık. 2016 Mart’ında da TÜBİTAK’tan sermaye desteği alarak şirketimizi kurduk” dedi.

Haberin Devamı

HIZLI MONTE EDİLİYOR

Geliştirdikleri sistemin fiziksel anahtarları dijital anahtara çevirdiğini ifade eden Sözütok, “Problem fiziksel anahtar. Anahtarlarımızı kaybediyoruz. Bir yerlerde unutuyoruz. Bizden eve önce giden misafirimizi bekletiyoruz. Komşumuza çiçek sulasın diye emanet ediyoruz. Gündelikçi/bakıcımıza eve girmesi için emanet ediyoruz. Çocuğumuz eve girebildi mi diye endişeleniyoruz. Yani kısaca fiziksel anahtarı takip edemiyoruz, yönetemiyoruz. Biz de fiziksel anahtarı dijitalleştirmek için yola çıktık. Tüm gün yanımızdan ayıramadığımız, sürekli nerede diye merak ettiğimiz yegâne şey olan telefonlarımızı anahtara çevirdik. Ve bunu yaparken kullanıcı dostu bir ürün ortaya koymalıydık. O yüzden ilk odaklandığımız şey; kullanıcı bunu çok kolay ve kısa zamanda kapıya takmalıydı. Daha sonra bu cihazı ise kolay yönetip izlemeliydi ki “Eve kim girdi?”, “Ne zaman girdi?”, “Ben anahtarı nasıl ulaştıracağım?”, “Anahtarım nerede?” gibi sorular ortadan kaybolsun. Onlock’u ise tüm kapı kilitlerine uyumlu şekilde dizayn etmeye çalıştık. Zaten en büyük amacımız saniyeler içerisinde kapılarımıza entegre olabilen bir sistem yaratmaktı. Çünkü hiçbir teknik bilgi gerekmeden her kullanıcının bunu kapısına takabilmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

OFİS DOLAPLARINA GELİYOR

Kapı kilitleri için çözüm geliştirirken ev ve ofisler için başka problemlerle de karşılaştıklarını anlatan Sözütok, şunları anlattı: “Gelen müşteri talepleriyle beraber çekmecelerimiz, dolaplarımız için yeni bir ürün daha geliştirdik. Onlock’un mobilya versiyonu olarak adlandırdığımız bu üründe özellikle ofislerde ulaşılmasını istemediğimiz kesonlar, özel dolaplar gibi alanları telefonla kilitleyip açmamızı sağlıyor. Tabii ki sadece bu kadar da değil. Onlock Furniture ile ortak kullanımlı ofislerde dolap kiralayabilmenizi sağlarken, siz evde yokken kargo da teslim alabileceğiniz bir kurguyla çeşitli kullanım alanlarında çok yakında sunacağız.”

 

Haberin Devamı

799 LİRADAN BAŞLIYOR

AKILLI kapı kilidi modeli için şu anda ön sipariş almaya başladıklarını belirten Sözütok, “Bu modelimiz 2019 başında tüketicilerle buluşacak. Mobilyalar için geliştirdiğimiz modeli ise şu anda mobilya üreticilerine vermeye başladık. Son kullanıcıyla bu ürünümüzü 2019’da buluşturmayı planlıyor” dedi. Kapı kilidi modeli 799 TL’den satışa çıkacağını sözlerine ekleyen Sözütok, yurtdışına açılma planları için şunları anlattı: “Almanya, Mısır, Fas ve Karadağ olmak üzere yurtdışına açılma planlarımızı başlattık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!