Anadolu’nun ‘Venedik’ine yatırım

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’nun ‘Venedik’ine yatırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 07:00

Amasya turizmini geliştirmek amacıyla Ferhat Dağı ve şehir merkezi arasına 1553 metre uzunluğunda yeni bir teleferik yapılması planlanıyor. 2023 yılında hayata geçirilmesi beklenen projede, yatırım tutarının yaklaşık 7 milyon Euro olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Amasyada, Ferhat Dağı ve kent merkezi arasında hayata geçirilmesi planlanan teleferik projesinin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor. Amasya’nın turizm potansiyelini artırmak ve şehrin turizm gelirlerine katkı sağlamak için başlatılacak projede, şehrin panoramik seyredilebileceği Ferhat Tepesi’ne ulaşım sağlanması hedefleniyor. Yapılacak yatırımın yaklaşık 7 milyon Euro olacağı belirtilirken, şehre yıllık 2 milyona kadar ziyaretçi gelmesi öngörülüyor.

1553 METRE

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Dağın zirvesindeki 380 dönümlük alanda seyir terasları, çeşitli sosyal alanlar ve kafeteryalar yapılacak. Projenin yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor. Amasya’da 1923’ten bugüne kadar 36 belediye başkanı görev yapmış. 1960’lı yıllardan sonra gelen tüm belediye başkanlarının bir teleferik hayali olmuştur. Biz büyüklerimizin bu hayalini inşallah burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anadolu’nun ‘Venedik’ine yatırım

Başkan Sarı, yakında temelinin atılmasını hedefledikleri projeye ilişkin, kent konseyi üyelerine bilgi verdi. Sarı, belediye açık otoparkından başlayıp Ferhat Dağı zirvesinde son bulacak bin 553 metre uzunluğundaki teleferik sisteminin gondol tip şeklinde, 8 kişilik tasarlanmış panoramik görünüm, 22 adet kabin ve saatte bin kişi taşıma özelliğine sahip olacağını söyledi. Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Ben sevdalısı olduğum bu şehirle ilgili bir hayalim var ise gerçekleştirmek için tüm imkânları zorlarım. Olmaz diyenlere hep söylediğimiz gibi bizim hayat mücadelemizde ve bu şehirle ilgili hayallerimizde olmaz veya keşke kelimesi yok. Kararı verir, istişare eder, el el üstüne koyar o hayalimizi gerçekleştiririz. Niyet hayır, akıbet hayır noktası ile beraber yola revan oluruz. Bizim işimiz çalışmak ve göreve geldiğimiz günden beri ayrım gayrım yapmaksızın canla başla çalışıyoruz” dedi.

SAHA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Teleferik projesinde saha çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “İncelemelerden sonra ilerleyen günlerde detaylı bir açıklama yapacağız ve halkımızı müjdeli haberlerle buluşturacağımıza inanıyorum. Menzil belli, hedef belli, varmak istediğimiz nokta bellidir. Teleferik projesi içindeki varış noktasındaki hayalimiz büfelerin, amfi tiyatronun, çocuk oyun alanlarının, ibadethanenin, kamelyaların, futbol sahasının olduğu bir projedir” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!