"Anadolu'nun ekonomideki payı artıyor"

Güncelleme Tarihi:

Anadolunun ekonomideki payı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 16:08

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Anadolu'nun ekonomideki payının giderek arttığını bildirdi.

Haberin Devamı

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomist Dergisi'nin, Anadolu'nun büyük sanayi kuruluşlarını belirlediği "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında Gaziantepli 64 firmanın yer aldığını belirtti.

Araştırmanın, Anadolu şirketlerinin ve ekonomisinin gelişimini göstermesi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu'daki şirketlerin Türkiye'nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH), üretimi, ihracatı ve istihdamdaki payı giderek yükseliyor. Dolayısıyla Anadolu'nun ekonomideki payı giderek artıyor. Şehrimiz de Anadolu'da yazılan bu başarı hikayesinin parlayan yıldızıdır."

Gaziantep'in kendine özgü sanayileşme modeliyle hızla büyüdüğünü ve diğer kentlere örnek ve öncü olduğuna işaret eden Konukoğlu, şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlarla ortak akılla hareket ederek başarıyı ileriye taşımak için çalıştıklarını aktardı.

Haberin Devamı

Beş kıtada 177 ülkeye yaptıkları ihracatın her geçen gün arttığını belirten Konukoğlu, "2013'ü 7 milyar dolara yakın bir ihracatla kapatacağımıza inanıyorum. Türkiye ekonomisinin üzerinde bir performans gösteren Gaziantep, her zaman olduğu gibi bu yıl da ülkemizin en az iki katı hızlı büyüyecektir. Şu anda tek yürek 2023 hedefini gerçekleştirmeye odaklandık. Yılmadan, yorulmadan devam ediyoruz. Şehrimizdeki güçlü sanayi altyapısı, ortak akıl, girişimci ruh ve çalışma azmi sayesinde hedeflerimizi yakalayacağımıza yürekten inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!