Anadolu kulüplerini de ekleyecek 1 milyon taraftar ‘cep’ten konuşacak

Güncelleme Tarihi:

Anadolu kulüplerini de ekleyecek 1 milyon taraftar ‘cep’ten konuşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2010 00:00

Spor kulüpleriyle gelir paylaşımı modeliyle sürdürdüğü sanal operatörlükte taraftar abone sayısını 360 bine çıkaran Avea, yıl sonu için ise 1 milyon abone hedefi koydu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’la bu alanda işbirliği yapan Avea, Anadolu kulüplerinin taraftarlarını kulüp markalı hat sahibi yapmayı planlıyor.

360 bin taraftar hat

Avea CEO’su Erkan Akdemir, sponsorluklarla her zaman spora destek verdiklerini belirterek, “Geçen yıl bir adım daha ileri giderek sanal operatörlükle takımlara yönelik taraftar hatları çıkardık. Bu yolla kulüplere de gelirlerini artırma şansı verdik. Galatasaray da bunlardan biri. Dört büyük kulüpte bir yılda 360 bin taraftarı kulüp hattı sahibi yaptık” dedi. Gelir paylaşımı modeline dayanan uygulamayla spor kulüplerine önemli kazanım sağladıklarını söyleyen Akdemir, sağlık, ulaştırma gibi farklı alanlarda da Türkiye’nin önemli markalarıyla benzer işbirlikleri yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Avea Kurumal ve MVNO Direktörü Tunç Berkman ise, günlük abone kazanımında Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ilk sırada ve eşit düzeyde bulunduğunu kaydeden Berkman, “Spor kulüpleriyle yıl sonunda 1 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyoruz. Anadolu kulüpleriyle de konuşuyoruz. Sonuçlandırma aşamasındayız” diye konuştu. Berkman, şunları söyledi: “GSMobile’la geçen yıl nisan ayında başladık. Biz ağ ve altyapı desteği sağlıyoruz. Tarife kampanyalarını beraber belirliyoruz. Hatlar bütün bayilerden satın alınabiliyor. 120 bin olan GSMobile abonesinin yüzde 75’i numara taşımayla geldi. Bunların fiyatlamaları 12-59 TL arasında değişiyor. TrabzonCell, KartalCell, FenerCell ve GSMobile’da 360 bin abone var.”

GS’de hedef 400 bin

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Haşhaş, Avea’yla kulüp kartı uygulamasına Nisan 2009’da başladıklarını aktararak, “Türkiye’de 22 milyon taraftarımız var. GSMobile’da kısa sürede 120 bin aboneye ulaştık. 2010’da, 350-400 bin abone hedefliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!