Anadolu devleri ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu devleri ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 15:11

Ekonomist Dergisi ile Fortis Bank Türkiye’nin düzenlediği Anadolu 250 araştırmasının sonucunda, Anadolu’nun en dinamik ve en büyük şirketlerine ödülleri verildi. İlk kez İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde yine 4 farklı kategoride Türkiye’nin dört bir yanından gelen 20 firma ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Firmalar araştırmaya, ciro, net satışlar, vergi öncesi kar, ihracat tutarı ve öz sermayeye dair beş soruyu verdikleri yanıtlarla katıldılar.
Bu kriterlerin değerlendirilmesi sonucunda ödüller “Anadolu’nun En Büyük 5 Şirketi”, “Karını En Çok Artıran 5 Şirket”, “İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket” ve “İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket” olmak üzere 4 kategoride dağıtıldı.

250 şirketin ciro toplamlarının, GSYİH içindeki pay artışının da takip edildiği araştırma sonucunda ödül alan şirketler şöyle:


"Anadolu'nun en büyük 5 şirketi"

Kocaeli'den Kroman Çelik Sanayi, Hatay'dan Nursan Çelik Sanayi, Denizli'den Er-Bakır Elektrolitik Bakır, Karabük'ten Kardemir Karabük Demir, Çelik, Kocaeli'den Yıldız Entegre Ağaç Sanayi;

"Anadolu'nun karını en çok artıran 5 şirketi"

Haberin Devamı

Konya'dan Selva Gıda Sanayi, Adana'dan Güney Çelik, Bursa'dan Sunteks Dokuma, Gaziantep'ten Sanko Pazarlama, Denizli'den Kardemir Haddecilik;

"Anadolu'nun ihracatını en çok artıran 5 şirketi"

Gaziantep'ten Çimko Çimento, Kayseri'den Form Sünger ve Yatak, Sakarya'dan Şenpiliç Gıda Sanayi, Antalya'dan Yörükoğlu Süt, Bursa'dan Gemlik Gübre Sanayi;

"Anadolu'nun istihdamını en çok artıran 5 şirketi"

Karaman'dan Şimşek Bisküvi, Ordu'dan Doğuş Çay, Balıkesir'den Turyağ Gıda Sanayi, Manisa'dan Özlem Tarım Ürünleri, Mersin'den Arbel Bakliyat.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!