Amerikalı DHL gurbetçiye pastırma, zeytin taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Amerikalı DHL gurbetçiye pastırma, zeytin taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük taşımacılık kuruluşlarından ABD'li DHL Worldwide Express, bankaların ve diğer şirketlerin gizli ve önemli dökümanlarının yanı sıra, Avrupa'daki gurbetçilere pastırma, zeytin, çay, simit, turşu gibi özledikleri yiyecekleri de ulaştırıyor.

ULUSLARARASI Hava Taşımacılığı Şirketi DHL Worldwide Express, bankaların ve diğer şirketlerin gizli ve önemli dökümanlarının yanı sıra, gurbetçilere pastırma, zeytin, çay, simit, turşu gibi özledikleri yiyecekleri de ulaştırıyor.

Türkiye'de doğan ve çocukluğu Türkiye'de geçen Fransız asıllı Michel Akavi, 18 yılı Japonya'da olmak üzere 30 yıl yurtdışında kaldıktan sonra 2 ay önce DHL Genel Müdürü olarak Türkiye'de göreve başladı. ‘‘Ben Japonya'da yaşarken ailemden sokak simidi, ekmek bile istedim. Gurbette olunca olmayacak şeyler canınız çekiyor. Para gözünüzde olmuyor. Ekmek, zeytin, kaşar peyniri, karpuz partisine doyum olmaz’’ diyen Akavi, DHL ile yurtdışına bozulmadan zamanında gitmesi gereken yiyeceklerin gönderildiğini söyledi.

GURBETÇİYİ ANLIYORUM

Gurbette yaşayanları çok iyi anladığını söyleyen Akavi, önümüzdeki günlerde uzaktaki Türk vatandaşları için özel bir kampanya düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Akavi, ‘‘Belirli tarihlerde ailelerin uzaktaki yakınlarına göndermek istedikleri yiyecekleri belirli merkezlerde toplayarak, daha uygun fiyatla yurtdışına göndermeyi planlıyoruz. Ama pastırma, turşu gibi yiyecekler için önce koku problemini halletmemiz gerekecek’’ dedi.

Bankaların büyük çoğunluğunun, çek, senet, poliçe, isme yazılı hisse senedi, vesaik, akreditifler, aktif olmayan kredi kartları gibi evraklarını yurtdışına getirip götüren DHL, bankacılık sektörünün yanı sıra, otomotiv, elektronik, tekstil gibi sektörlerin de en büyük yardımcısı... Malların gümrükte beklemelerini engelleyen ve gümrük problemlerini de çözen DHL, Türk firmalarına, Avrupalı firmaların sahip olduğu avantajları da sağlıyor.

‘‘Son yıllarda dünyada uluslararası ticaret hacmi artınca, özellikle bankaların para transferleri ve önemli belgelerin gecikmesi gibi sorunları da arttı’’ diyen Akavi, bankaların büyük çoğunluğunun, çek, senet, poliçe, isme yazılı hisse senedi, vesaik, akreditifler, aktif olmayan kredi kartları gibi evraklarını yurtdışına DHL ile gönderdiklerini söyledi.

ORGAN DA TAŞIYOR

Özel bir donanıma sahip olduklarını ve 250 kiloya kadar her türlü ürünü taşıdıklarını belirten Akavi, dünyada uluslararası alanda ve tüm bölgelerde etkin olan başka bir şirketin daha olmadığını söyledi. Akavi, ‘‘Organ taşımacığılında da biz tercih ediliyoruz. Özel bir sistemle en sağlıklı koşullarda ve zamanında organları yerine ulaştırıyoruz’’ dedi.

Paketler karpuz gibi taşınıyor

DHL,e paket ve döküman göndermek isteyen kişilerden, bir saat içinde gönderiyi alıyor. Tüm Türkiye'den gelen paket ve dökümanlar İstanbul'da toplanıyor ve uçaklarla DHL'nin merkezi Brüksel'e gidiyor. DHL'nin dünyada yaklaşık 20 bin kurye aracı ve 222 uçaktan oluşan havayolu filosu olduğunu belirten Akavi, dünyada böyle bir filoya sahip başka bir şirketin olmadığını söyledi. ‘‘Brüksel'e aynı anda dünyadan 70 uçak iniyor ve bu uçaklardaki paketler yüzlerce insan tarafından elden ele bizim hallerdeki karpuzlar gibi taşınıyor’’ diyen Akavi, daha sonra özel makinalarla; paket ve dökümanların ülkelere göre ayrıldığını ve üç saat içinde gideceği uçağa yüklenerek yola çıktığını söyledi. 6 milyar dolar ciroya sahip DHL, yılda 14 milyon paket ve döküman taşıyor. DHL'nin Türkiye için önemli bir ülke olduğunu ve DHL'nin son üç yılda Türkiye'de 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Akavi, Türkiye'de 12 hizmet merkezi ve 5 acentalıkla hizmet verdiklerini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!