Amerika'da Büyük Ödül Türk Yıldızı Connect'e Gitti

Güncelleme Tarihi:

Amerikada Büyük Ödül Türk Yıldızı Connecte Gitti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 08, 2010 11:16

Ford Transit Connect Avrupa'dan sonra Amerika'da da 'Yılın Ticari Aracı' seçildi. Bu bir ilandır.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE YENÄ° FORD MODELLERÄ° - FOTO GALERÄ°
    
Her ÅŸeyiyle Ford Otosan'ın Kocaeli Gölcük fabrikasında Türk mühendisler tarafından geliÅŸtirilip üretilen Ford Transit Connect, Amerika'ya ihraç edilen ilk ve tek araç olmakla kalmayıp Avrupa'dan sonra Amerika'da da "Yılın Ticari Aracı" seçildi. Dünyanın en büyük otomotiv pazarı ABD'ye 2009'da Türkiye'den 29 bin 551 adet Transit Connect ihraç edildi. Bu rakam Türkiye'nin Amerika'ya toplam ihracatının beÅŸte birini oluÅŸturdu.        Â

Transit Connect Türkçe konuşuyor!

/images/100/0x0/5641e771f018fb2f2cd3e15b
    Â

Yeni Transit Connect projesinin, Ford Otosan Ürün Geliştirme Departmanı bünyesinde görev yapan 100'e yakın Türk mühendis ve teknisyenin katılımı ile gerçekleştirildiğini dile getiren Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, geliştirme çalışmalarında tüketici taleplerinin de dikkate alındığını belirtti. Otay sözlerine şöyle devam etti: "Yeni Transit Connect'e birçok teknolojik ve güvenlik amaçlı özellik ekledik. Türkçe konuşan Yeni Transit Connect'in kullanıcıları, Bluetooth ve Türkçe Sesli Kontrol Sistemi sayesinde ellerini direksiyondan, gözlerini yoldan ayırmadan cep telefonu, radyo, CD çalar ve iPod gibi harici aygıtlarını Türkçe komutlarla kumanda edebiliyorlar. Bu özellik sürücünün yola konsantre olmasını sağlayarak, sürüş güvenliğine de önemli katkıda bulunmakta."

Haberin Devamı

Nuri Otay

Amerikalılar Connect'e hayran kaldı Hem Amerikalı hem de Türk kullanıcılara sorduk:

Jush Trace (50) Mobilyacı
Demonte mobilyaların teslimatlarını artık Transit Connect'le yapıyorum.

Yaşadığım yer San Francisco. Bildiğiniz gibi San Francisco dik yokuşlu caddeleri ile ünlü. HLA Yokuş Kalkış Desteği ile San Francisco'nun yokuşlu caddelerinde hiçbir zaman zor durumda kalmıyorum. Hava karardığında veya yağmur yağdığında
otomatik yanan ön farları ile otomatik kararan iç dikiz aynası sayesinde araba kullanırken önümü çok daha rahat görebiliyorum. Ayrıca ellerimi direksiyondan ayırmadan tek bir ses komutuyla telefonda konuşabiliyor, CD çalarda istediğim şarkıyı seçebiliyorum.

Haberin Devamı

Tim Fagaros (34) Pastacı
Doğum günleri için evlere pasta servisi yapıyorum. Bu işte bizim için en önemlisi aracımıza güvenebilmek. Transit Connect bende güven uyandırdı. Daha önceki aracımda olmayan ESP (Elektronik Denge Programı) özelliği savrulmayı önlüyor; aracın hâkimiyeti her zaman sizin elinizde oluyor. Böylece pastalarıma da bir şey olmuyor.

Murat Solkanoğlu (38) Çiçekçi
Yeni Ford Transit Connect Kombi GLX çok konforlu. Aracın dış rengiyle uyumlu çift renk koltuk döşemeleri, ön konsolu, ön koltukların arkasında katlanabilen masaları, direksiyondan kumandalı CD çalar, klima, ısıtmalı yan aynaları, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli camları en beğendiğim özellikleri. Yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, otomatik kararan iç dikiz aynası, ısıtmalı silecek suyu ve ısıtmalı ön camı var. Memnunum yani…

Haberin Devamı

/images/100/0x0/5641e771f018fb2f2cd3e15d
Ford'un 4x4 modeli Kuga, PowerShift otomatik şanzımanıyla nihayet Türkiye'de

Ford Kuga sınıfına göre oldukça sportif görüntüsüyle rakiplerinden ayrışıyor. Şimdi Kuga yeni eklenen PowerShift otomatik şanzıman seçeneğiyle çok daha cazip.

Getrag ile birlikte geliştirilen çift kavramalı 6 kademeli PowerShift isimli yeni otomatik şanzıman iki adet dişli grubu bağımsız birer kavramayla birbirine paralel çalışıyor. Böylece bir sonraki veya bir önceki vites değişimi son derece hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu şanzıman, mevcut 2.0L 136 PS'lik motora göre
parçalarının %50'si yeniden tasarlanan yeni ve daha güçlü motorla birleştiğinde Kuga'yı yakıt tüketiminde de cimri yapıyor.

Haberin Devamı

Kuga EuroNCAP testlerinde en yüksek derece olan 5 yıldız ile ödüllendirilmiş.

Yeni PowerShift otomatik Kuga yeni motor ve donanım seviyesi seçenekleri ile Haziran ayında satışa sunulacak.

/images/100/0x0/5641e771f018fb2f2cd3e15f
Yeni nesil Ford Fiesta'ya Tasarım Ödülü

Dünya lansmanının yapıldığı günden bu yana, uzmanlarca "Global Stil ‹konu" olarak tanımlanan Yeni Fiesta, dünyanın en prestijli tasarım ödülleri arasında yer alan Red Dot tasarım ödülünü kazandı. Geçmişte Maserati, Lamborghini gibi tasarım harikası araçlara verilen bu ödüle adını yazdıran bir diğer efsane otomobil oldu.

Türkiye'de de büyük ilgi görüyor
Yeni Fiesta, ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Yeni Fiesta'nın tasarımı, Avrupa'dan Amerika'ya, Çin'den Avustralya'ya ve Güney Afrika'ya bütün müşterilerinin ihtiyaç ve zevklerine hitap edebilecek şekilde gerçekleştirilmiş.

Haberin Devamı

Sıradışı renk seçenekleri tüketicinin ilgisini çekti

Su Yeşili ile beraber Fiesta'nın tüm dünyadaki diğer tanıtım rengi olan Elektrik Kırmızısı (Hot Magenta), Fiesta'nın renk seçeneklerinde en iddalı olanı. Sıradışı tasarımı daha da çekici kılan diğer yeni ve canlı renk seçenekleri ise Ay Sarısı, Vizyon Mavi, Yosun Yeşili, Bordo ve Avalon Gri.

/images/100/0x0/5641e771f018fb2f2cd3e161
Segmentinin en donanımlı modeli Mondeo Selective büyük talep görüyor

2007 yılındaki lansmanından bu yana başarısını sürdüren Mondeo, Selective modeli ile pazara oldukça iddialı girdi.

Ekim ayında pazara sunulan Mondeo Selective, kısa sürede çok büyük talep gördü. Segmentin en yüksek donanımını uygun fiyata satmasının payı bu başarının sırrı.

Ford Otosan yetkilileri Selective'in en mantıklı seçim olduğunu ancak öte yandan aracın duygulara da hitap ettiğini ve ona sahip olma isteği yarattığını söylüyorlar.

Mondeo Selective'de yüksek donanım çok uygun fiyatlarlaÂ

Sürücü ve yolcuların konfor ve güvenliğini artıran birçok özelliği standart olarak
sunan Selective'de Alcantara deri döşeme, Bi-Xenon ön farlar, Ford Power anahtarsız çalıştırma sistemi, Sony 6'lı CD çalar, Türkçe Bluetooth Sesli Kontrol Sistemi ve ısıtmalı ön koltuklar gibi donanımlar dikkat çekiyor.

1.6L benzinli ve 2.0L dizel otomatik seçenekleri ile Selective 58.700 TL'den baÅŸlayan fiyatlarla satışta.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!