Altında sarsıcı tahmin

Güncelleme Tarihi:

Altında sarsıcı tahmin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 09:55

Altın fiyatlarının düşmesiyle yeni tahminler yapılmaya başlandı. Goldman Sachs altın için çok çarpıcı bir tahminde bulundu.

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası Fed'in varlık alımını azaltacağına dair tahminlerin artması ve Suriye geriliminin azalması altın fiyatlarında büyük düşüşlere yol açtı. Altın 1316 dolarla bir ay önceki seviyelerine geldi. Ancak ünlü yatırım bankası Goldman Sachs altın hakkında daha da kötümser bir tahmin ileri sürdü.

Goldman Sachs altının 1000 doların altına düşebileceğini söyledi. Bankanın emtia araştırmaları müdürü Jeffrey Currie Bloomberg televizyonuna verdiği demeçte altın için bankanın 2014 tahmininin 1050 dolar olduğunu altının gelişmelere göre daha da düşebileceğini açıkladı.

Şu an altını güçlendirebilecek gelişmeler olarak Suriye krizinin yeniden alevlenmesi ve ABD'de borç tartışmaları olduğunu gösteren Currie 2014'te ise Fed varlık azaltımı etksiyle altının düşeceğini belirtti.

Haberin Devamı

İSABETLİ TAHMİN YAPMIŞTI
Goldman Sachs ekonomisti Jeffrey Currie ise isabetli altın tahminleriyle bu yıl içinde dikkat çekmişti. Currie bu sene içinde 10 Nisan'da altın için sat tavsiyesi vermiş 15 Nisan'a kadar altın yüzde 13 değer kaybetmişti.

Altın Ekim 2009'dan bu yana 1000 doların altında işlem görmedi. Altın'ın Aralık 2013 teslimli vadeli işlemleri ise ons başına 1311 dolardan işlem görüyor. Bu seviye 9 Ağustos'tan bu yana en düşük seviye olarak dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!