Altın yeni zirveler görmeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Altın yeni zirveler görmeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 09:37

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, Fed tutanaklarının piyasalarda teşvik umutlarını artırması ve Çin'den gelen zayıf verinin etkisiyle yükselişte. İstanbul'da Kapalıçarşı'da çeyrek altın 154 liradan alınırken 160 liraya satılıyor. Cumhuriyet altının satış fiyatı ise 630 lira seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası’nın piyasadan daha fazla tahvil alacağı yönündeki haberlerden sonra, altın ve gümüş fiyatları Mayıs’tan bu yana gördükleri en yüksek seviyeye çıktı.

Aralık teslim altının onsu 25 dolar (yüzde 1,5) artarak 1.665,90 dolara kadar yükseldi. Dün metal günü 1.640,50 dolar seviyesinde tamamlamıştı.

Fed'in dün açıklanan toplantı tutanaklarında ekonomiyi desteklemek için “epey yakın bir zamanda” yeni adımlar atılabileceğinin sinyali verilmişti.
Çin'de açıklanan zayıf imalat verisi de altın fiyatlarını yukarı yönlü destekledi.

Diğer yandan Eylül teslim gümüşün ons fiyatı 63 sent artarak 30,18 dolar, aynı ay teslim paladyum 8,05 dolar artarak 636,80 dolar, Ekim teslim platin ise 31,80 dolar yükselerek 1.558,30 dolardan işlem gördü. 

DAHA DA YÜKSELEBİLİR           

Fed’in ekonomik paketinin enflasyon rakamlarını artırması ve bunun da altın fiyatlarını daha da yukarı çekmesi bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Çin merkezli finansal danışmanlık şirketi Jinfui Futures’ın analistlerinden Chen Min, “Fed’in tutumu daha önceki açıklamalarından farklıydı ve altının yukarı yönlü hareketini destekledi.

 

Altının onsu dün ve bugünkü işlemlerde yüzde 1’e yakın bir yükselişle, 1,665 doların üzerine çıktı ve 1 Mayıs’tan bu yana gördüğü en seviyeye yükseldi.

 

Ancak Reuters haber ajansı analistlerinden Wang Tao, altının onsunun 1,664 dolar sınırından yeniden 1,647 dolara gerileyebileceğini söyledi.

 

Altın fiyatlarının yükselmesinde kısa vadeli yatırımların ve euronun dolar karşısında güçlenmesinin de etkili olduğu belirtildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!