Gram altın düşüşte! Çeyrek altın ve gram altın ne kadar? Altın fiyatları canlı takip ekranı

Güncelleme Tarihi:

Gram altın düşüşte Çeyrek altın ve gram altın ne kadar Altın fiyatları canlı takip ekranı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 09:48

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılıyor. Çeyrek altın ve gram altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Ons altın, Avrupa ve ABD tahvil faizlerinin yükselmesiyle geriledi. Dün gün içerisinde en yüksek 1982 dolar seviyesini gören ons altın; tahvil faizlerinde yaşanan yükselişin etkisiyle 1957 dolar seviyesine kadar gerileyerek gün içi en düşük seviyesini gördü. Peki, çeyrek altın ve gram altın bugün ne kadar?

Haberin Devamı

Altın fiyatları canlı takip ekranı yoğun ilgi görüyor. Çeyrek altın ve gram fiyatları alış-satış rakamları araştırılıyor. Gram altın fiyatları, geçtiğimiz haftayı 929 lira seviyesinden tamamlamıştı. Altın fiyatları tahvil faizlerinin yükselişe geçmesiyle düşüş eğilimine geçti. Altın yatırımcısının gözü Rusya-Ukrayna savaşına yönelik haber akışlarında ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin sıkılaşma politikasıyla ilgili vereceği mesajlarda olmaya devam edecek. Gram altın bugün 914,25 liradan alınıyor ve 914,39 liradan satılıyor. 

GRAM ALTIN NE KADAR ve KAÇ TL?

Gram altın bugün 914,25 liradan alınıyor ve 914,39 liradan satılıyor. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 1.488,00 liradan alınıyor, 1.502,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Haberin Devamı

Yarım altın bugün 2.975,00 liradan alınıyor, 3.005,00 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 5.940,00 liradan alınıyor, 5.988,00 liradan satılıyor. 

ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP EKRANI-TIKLAYINIZ

IMF TOPLANTILARI ÖNEMLİ OLACAK

Bu hafta Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından hafta genelinde yapılacak toplantılar öne çıkacak. IMF’nin küresel büyümeye yönelik açıklayacağı beklentiler kritik olacak. ALB Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı, “IMF tarafından en son geçtiğimiz yıl ekim ayında açıklanan küresel finansal istikrar raporu ve ekonomik büyüme tahminleri, ons altın fiyatı üzerinde hareket yaratabilecek gelişmeler olarak izlenmesinde yarar var” şeklinde değerlendirdi.

Gram altın düşüşte Çeyrek altın ve gram altın ne kadar Altın fiyatları canlı takip ekranı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da IMF tarafından düzenlenecek panelde perşembe günü konuşacak. Panele, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve diğer politika yapıcılar da katılacak.

Başkan Powell bu panelde, Fed’in 3-4 Mayıs’ta yapılacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantısı öncesi son konuşmasını gerçekleştirecek. Piyasa aktörleri, Powell’ın vereceği mesajlarda sıkılaşma politikasına yönelik ipuçlarını arayacak. Powell daha önce yaptığı konuşmada, mayıs toplantısında 50 baz puanlık faiz artışının yapılabileceğini belirtirken; ABD mart ayı enflasyonunun 40 yılın zirvesini yenilemesinin ardından Fed’den daha hızlı bir faiz artışı olabileceği beklentisi yükselmişti.

Haberin Devamı

Ayrıca mayıs toplantısında Fed'in yaklaşık 9 trilyon dolarlık bilançosunda küçültmeye başlaması bekleniyor. Fed 15-16 Mart tarihinde düzenlenen toplantısına ilişkin açıkladığı tutanaklarda, aylık 95 milyar dolar bilanço daraltmanın uygun olacağını belirtmişti. Bu gelişmelerin dünyada dolar varlıklarını güçlendirmesi, test korelasyon etkisiyle de altın fiyatlarını baskılaması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!