Altın fiyatları düştü mü? Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları düştü mü Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 08:11

Altın fiyatları haftanın dördüncü gününde de merak konusu oldu. Hem yatırımcılar hem de düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlar için piyasaları yakından takip ediyor. Altın, yatırımcıların ABD istihdam verisini beklemesiyle kazançlarını korudu. Peki gram ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yatırım amacıyla alım ya da satım yapmak isteyen vatandaşların araştırdığı gram ve çeyrek altın fiyatları, 4 Ekim sabahı itibariyle farklılık bir önceki günün kapanış seviyelerinde dolaşıyor. Peki, 4 Ekim sabahı itibariyle gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte, fiyatlar hakkında bazı bilgiler

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün açılışta çeyrek altın 242,00 lira, Cumhuriyet altını 986,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise 146,50 liradan işlem gördü.

Altının gram fiyatı, dün ise güne yükselişle başlamasının ardından 146 lira seviyesinde dengelenmişti. Bir önceki gün olan Salı günü ise satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,49 azalışla 145,8 liradan tamamlamıştı. 

Haberin Devamı

Küresel piyasalarda güçlenen dolardan negatif etkilenen altının ons fiyatı, dünkü değer kaybını bugüne de taşıdı ve şu dakikalarda 1.275.4 dolardan işlem görüyor. AA Finans analisti İslam Memiş, haftaya düşüşle başlayan altının fiyatlarının, dün ABD'de yaşanan terör olayı ve Katalonya referandumu etkilerine rağmen sakin bir seyir izlediğini kaydetti.

ABD'de açıklanan verilerin olumlu gelmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformuna ilişkin iyimserliğin, küresel piyasalarda doların değer kazanmasına neden olduğunu ifade eden Memiş, bu durumun altın fiyatlarını baskıladığını belirtti. Memiş, altının gram fiyatının, yurt içi piyasalarda dolar/TL'nin değer kazanmasına rağmen yatay seyrini koruduğuna vurgu yaparak, teknik açıdan altının gram fiyatında 145,20 liranın destek, 146,20 liranın ise direnç konumuna geldiğini ifade etti.

ALTIN FİYATLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

ALTIN 2018'DE ORTALAMA 1,400 DOLAR OLACAK

Araştırma şirketi Metals Focus'un Salı günü yayınladığı bir rapora göre makroekonomik zemin, değerli metal fiyatlarının 2018'deki seyri açısından pozitif.

Metals Focus'a göre bu görüşün bir parçası olarak para politikalarının genişlemeci kalması önemli ve altın, bu koşullardan esas faydayı sağlayacak meta olacak. Bununla birlikte gümüş, ve kısmen platin de bir miktar olumlu etkilenebilir.

Haberin Devamı

Kurumun tahminlerine göre altın fiyatları 2018 yılında ortalama ons başına 1,400 dolar olacak. Gümüşün ise 2018 yılında ortalama fiyatı 20.60 dolar olacak.

BAKMADAN GEÇME!