Altın fiyatları kapanışta ne kadar oldu? İşte çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları kapanışta ne kadar oldu İşte çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 20:59

altın fiyatları ne kadar oldu sorusunun yanıtı döviz işlemlerini yakından takip eden ve yatırımını altına yapan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,40 azalışla 247,50 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 403,00 lira, Cumhuriyet altını 1.651,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,40 düşüşle 247,50 liradan işlem gördü.

Haberin Devamı

Altın almak ya da elindeki altını bozdurmak isteyen vatandaşlar altın fiyatları hakkındaki araştırmalarını sürdürüyor. Fiyatı ve son durumu en çok merak edilen altın türü ise çeyrek altın oldu. Vatandaşlar internette 'Çeyrek altın ne kadar? ' Gram altında son durumu ne oldu?' gibi sorularına yanıt arıyor. Peki, çeyrek altın ne kadar oldu? Cumhuriyet altını ne kadar?

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 248,9 lira seviyelerinde dengelendi. Dün dolar kurundaki yükselişlere paralel 250 lirayı test eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,79 primle 248,4 liradan tamamladı.

11 EYLÜL GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları konusunda araştırmalar piyasaların açılmasıyla birlikte yoğunluk kazandı. Altın piyasalarının nabzını tutmak isteyen vatandaşlar, son günlerde değer kazanan altın fiyatlarının genel durumu hakkında fikir edinmek adına araştırma yapıyor. İşte, 'Altın fiyatları ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı...

Haberin Devamı

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Özellikle hafta sonunun yaklaşmasıyla birlikte fiyatı en çok merak edilen altın türü çeyrek altın oldu. Piyasalarda 405 lira civarında satılan çeyrek altının alış fiyatı ise 396 lira seviyelerinde.

GRAM ALTIN KAÇ LİRA?

Sabah saatlerinden itibaren yükseliş trendinde olan gram altının fiyatı ise 248 lira seviyelerinde işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Yatırım yapanların sıklıkla tercih ettiği altın türü ise hiç kuşkusuz Cumhuriyet altını. Piyasaların gözdesi Cumhuriyet altını 1,658 liradan alınırken 1,674 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Vatandaşların güncel fiyatını merak ettiği bir diğer altın türü ola yarım altın da 822 lira civarından işlem görmeye devam ediyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARINI ANLIK TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARI TOKAT BİLEZİĞİNDE FİYATI ARTTIRDI

Tokat'ta, el işlemesiyle üretilen 55 gramlık Tokat bileziğinin fiyatı, altındaki yükselişle 7 bin TL'den 11 bin TL'ye çıktı.

Kafkaslar'dan gelerek, Tokat'a yerleşen kuyumcu ustalarının çıkardıkları altın bilezik, 300 yıldır kadınların kollarını süslüyor. Altın külçelerin eritilerek, çubuk haline getirilmesinden sonra silindirden geçirilip, elde edilen tellerin işlenmesiyle yapılan 100 gramlık Tokat bileziği, kentte anneden kızına, ondan torununa kadar hediye ediliyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 55 gramlık Tokat bileziğinin fiyatı da son 2 ayda 7 bin TL'den 11 bin TL'ye çıktı. Tokat bileziğinin yaklaşık 300 yıllık geçmişi olduğunu kaydeden 27 senelik kuyumcu Yusuf Pezik (50), "Tokat bileziği komple elde yapılan, Ermeni vatandaşlarımızdan bizlere miras kalan bir sanattır.  Daha da ileri gittiğimiz zaman geçmişi Orta Asya'ya kadar gider. Tokat'ta komple el işi olması nedeniyle tüm bayanların alıp kullanmak isteyeceği, ortalama 100 yıl kullanma ömrü olan, el yapımı klasikleşmiş Tokat'a etiketlenmiş bir üründür" diye konuştu. 

Altın fiyatlarındaki artışın, Tokat bileziğini de etkilediğini kaydeden Pezik, "Ortalama 55 gram ağırlığında, 11 bin lira civarında bileziklerimiz; 50 gramdan başlıyor, 100 grama kadar gidiyor. Kenarında birikimi olanlar, kullanmadıkları altınları bunlara çeviriyor. Bundan 2 ay önce 11 bin liralık bileziği 7 bin bin liraya alabiliyordunuz. Altın fiyatlarındaki artış Tokat bileziğini de etkiledi" dedi.

BAKMADAN GEÇME!