Altının gramı yeniden yükselişe geçti - Altın fiyatları bugün ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Altının gramı yeniden yükselişe geçti - Altın fiyatları bugün ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 10:16

Altın fiyatlarının son durumu günün en çok araştırılan konulardan biri oldu. Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarına paralel satış ağırlıklı bir seyir izleyen gram altın yükselişe geçti. Peki çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu? Uzmanlar piyasaları nasıl değerlendiriyor? İşte güncel altın fiyatları ve AA Finans Analisti İslam Memiş'in yorumları!

Haberin Devamı

Güne yükselişe başlayan gram altın, saat 10.15 itibariyle 162,71 lira seviyesinde dengelendi. Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarına paralel satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü önceki kapanışa göre yüzde 0,57 azalışla 162,4 liradan tamamladı. Bugün ise Altının ons fiyatı yükselişe geçerken; gram altın 162,9 lira, çeyrek altın 267 liradan işlem görüyor.

Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,59 artışla 1.344,6 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, piyasaların, bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına odaklandığını ifade etti.

Memiş, Fed'in faizlerde bir değişikliğe gitmesinin beklenmediğini ifade ederek, "Fed'in faizleri sabit bırakmasına yönelik beklenti piyasalar tarafından fiyatlandığından bir sürpriz olmadığı takdirde kararın etkisinin nötr olacağını tahmin ediyorum. Fed'in karar metninde şahin tonda bir mesaj vermesi ise doların güçlenmesine, emtia fiyatlarının düşüşlere neden olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!