Altın fiyatları günü nasıl kapattı? Çeyrek altın ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları günü nasıl kapattı Çeyrek altın ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 10:11

Haftanın son işlem gününün bitmesiyle birlikte altın fiyatı araştırmaları aynı hızda sorgulanmaya devam ediyor. Düğün sezonunun bitmesine kısa bir süre kala çeyrek altın fiyatlarını sorgulayan vatandaşların yanı sıra yatırımcılar da gram altındaki son durumu merak ediyor. Peki, çeyrek altın ne kadar oldu? Gram altın ne kadar?

Haberin Devamı

Hafta sonunun gelişiyle birlikte altın fiyatlarına yönelik sorgulamalar da hız kazandı. Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 250 TL'nin altını gördü. Gram altın fiyatı gibi çeyrek altın fiyatı da düne oranla değer kaybetti. Peki, gram ve çeyrek altın fiyatı en son ne kadar oldu? İşte, detaylar...

Piyasaların ABD'nin gümrük vergisi haberlerine ve bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verilerine çevirmesi ile birlikte altın yükselişini üçüncü güne taşıdı. Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 16.01 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,97 değer kaybederek 248,87 liradan, çeyrek altın ise 405 liradan, cumhuriyet altını bin 665 liradan işlem görüyor. 

YASTIK ALTINDAKİ ALTIN İÇİN TAHVİL

Haberin Devamı

Hazine finansman araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için 10 Eylül'den itibaren, Türkiye genelinde etaplar halinde iki yıl vadeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı gerçekleştirileceğini duyurdu.
HAZİNE'DEN yapılan yazılı açıklamada, senetlerin ilgili etaba ilişkin talep toplama dönemini takip eden hafta Çarşamba günleri yatırımcıların hesaplarına aktarılacağı, yatırımcısına her altı ayda bir altın fiyatına endeksli yüzde 1.20 (yıllık yüzde 2.40) getiri sağlayacağı belirtildi.

Getiriler ise yatırımcıların hesaplarına TL cinsinden ödenecek.

Altına dayalı kira sertifikası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım şubeleri; altın tahvili ise sadece Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile satışa sunulacak.

 

BAKMADAN GEÇME!