Altın alacaklara 'sahte altın' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Altın alacaklara sahte altın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 12:11

Son günlerde yaşanan düşüşle gündeme gelen altında şimdi de 'sahte altın' uyarısı öne çıktı. Piyasada arz sıkıntısı olduğuna ve düğün mevsiminin geldiğine dikkat çeken uzmanlar, piyasaya sahte altın sürülebileceği yönünde uyarıda bulunuyor.

Haberin Devamı

Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, altın fiyatlarında yaşanan düşüşe işaret ederek, "Bu günlerde yatırımcılar kesinlikle ve kesinlikle sahte altına dikkat etmeli, bu zamanlarda çok fazla sahte çeyrek ya da yarım altın piyasaya sürülebilir" dedi.

Yatırımcıların dokunarak ya da görerek altının sahte olup olmadığını anlamasının mümkün olmayacağını belirten ve düğün mevsiminde sektörde yaşanan hareketliliğin, sahte altın piyasasına da yansıdığına dikkati çeken Karakaş, "Yatırımcılar alışveriş yaptıkları firmaların tam ayar garanti belgeleri olup olmadığını mutlaka sormalılar" dedi.

Haberin Devamı

ALTIN 'YOK' SATIYOR

Altın son beş işlem gününde uluslararası piyasalarda yaklaşık yüzde 12 değer kayberken, Türkiye'de çeyrek ve cumhuriyet altını hem daha pahalı satılmaya başlandı hem de piyasada yeteri kadar altın bulunmuyor. Düşen fiyat nedeniyle talebin artması ve Darphane'nin altın işleme konusundaki kapasitesinin sınırlı olması bu sıkışıklığın en önemli sebebi olarak gösteriliyor.

Uluslararası piyasalardaki seviyelere göre normal şartlar altında 135 lira olması gereken çeyrek altın 165 liradan 535 lira olan cumhuriyet altını ise 631 liradan satılıyor.

Ancak Darphane, salı günü itibariyle kendilerine piyasadan gelen 5 bin 368 kiloluk işlenmiş altın siparişinin tamamının pazartesi günü teslim edileceğini açıkladı. Bu şekilde piyasadaki sıkıntının da önüne geçilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!