Altın 3.500 dolar olur mu?

Güncelleme Tarihi:

Altın 3.500 dolar olur mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 01:11

Küresel piyasalarda Suriye’ye müdahale riskinin baskın gelmesiyle Çarşamba günü 1430 dolar seviyesine çıkan ve 3 ayın zirvesine oturan altın dün daha sakin bir seyir izledi.

Haberin Devamı

ABD, İngiltere ve Fransa’nın müdahale konusunda ortak hareket edileceğini açıklaması küresel piyasalarda gerginliğin azalmasına sebep olurken altın fiyatları da ons başına 1410 dolara geri çekildi. Uzmanlar dünyadaki jeopolitik risklere dikkat çekerek altının önümüzdeki hareketlerinin bu risklere bağlı olacağını belirtti.

Altının bu haftaki yükselişiyle birlikte bazı altın uzmanlarından ilginç tahminler de geldi. Citi baş analisti Tom Fitzpatrick, altın fiyatlarında yaşanan dalgalan-maların, 1974-1976 yılları arasında yaşanan senaryoya benzerliğine dikkat çekerek, altının gelecek 2 yıl içerisinde 3500 dolara kadar çıkabileceğini söyledi. 1974’te borsanın kötümser atmosferden ziveye yükseldiğini, iki sene sonra altının dip seviyesini gördüğünü hatırlatan Fitzpatrick benzer seyrin bu sene de yaşandığını ve altının 1182 dolara gerilediğini belirtti.

Fitzpatrick 1976’daki borsa zirvesinden sonra yaşanan düzeltmelerle altının değer kazandığını belirtirken aynı trendin gerçekleşmesi durumunda altının 3500 dolara kadar yükselebileceğini iddia etti. Ancak Fitzpatrick’ın bu öngörüsü, Citi’nin genel görüşü oluşturmadı. Citi’de bir başka değerli metal uzmanları olan David Wilson’ın altın fiyat tahmini ise 1250 dolar oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!