Alptürk: 20 gün sussalar Telekom'a müşteri çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Alptürk: 20 gün sussalar Telekoma müşteri çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRK Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk, ‘özelleştirme rantı peşinde’ olanlar bulunduğunu savunarak, ‘‘20 gün daha ağızlarını kapatsalardı, Türk Telekom'un yüzde 20'lik hissesinin satışına müşteri çıkacaktı. Ama, şu anda bu iş karıştırıldı, bulandırıldı. Konuşmaması gerekenler konuştular, iş bu noktaya geldi’’ dedi.

Alptürk, son başvuru tarihine kadar Telekom'ün yüzde 20'lik hissesinin özelleştirilmesi için başvuru yapılmamasında, Ulaştırma Bakanlığı ve Telekom yönetiminin bir payının bulunmadığını söyledi. Yüzde 20'nin ‘Stratejik ortağa satılması’ kararının, Bakanlar Kurulu'ndan çıktığını anımsatan Alptürk, ‘‘Bununla ilgili söyleyecek hiçbir sözümüz yok’’ dedi.

Şartname sürecine ‘müdahale’ olduğunu savunan Alptürk, şöyle dedi:

‘‘Bu müdahale olmasaydı, istirakçilerin talepleri de gözetilerek şartname düzenlenecekti. Ancak, bilinen çevreler, ‘Bekleyin. Biz sizin için uğraşıyoruz. Satılacak hisse oranını yüzde 35'e çıkartacağız. Yüzde 20'ye razı olmayın. Sizin hakkınız için savaşıyoruz' denildi. Tüyo-işaret verildi. Türkiye'nin çıkarları bir yana bırakıldı.’’

Türk Telekom’un ve Ulaştırma Bakanlığı'nın, özelleştirmede, hiçbir olumsuz tavrının olmadığını öne süren Alptürk, ‘‘Yüzde 20'nin satışı için elden gelen yapıldı. Biz, yönetim hakkının yabancılara verilmesine karşı çıktık. Bunu dillendirip, ihale sürecini bulanık hale getirenler bu satışı engellediler. Suçlamalar haksız. Olay siyasete çekilmesin’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!