Almanya'dan kritik 'Yunanistan' kararı

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan kritik Yunanistan kararı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 12:56

Almanya, milyarlarca euro borcu ödemekte zorlanan Yunanistan'a yardım paketinin dört ay daha uzatılmasına 'evet' dedi.

Haberin Devamı

Almanya'da Yunanistan'a yardımın dört ay uzatılması için cuma günü Parlamento'da yapılan oylama öncesi kamuoyunda yoğun tartışmalar yaşandı. Bild gazetesi “Bild Okurları Hayır Diyor” diye ana sayfadan büyük puntolarla kampanya başlattı. Yunanlılara daha fazla milyarlara hayır kampanyasını Alman Gazeteciler Birliği eleştirdi ve kampanyanın durdurulmasını istedi. Parlamentoda da ateşli tartışmalar yaşandı. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, yardım paketinin dört ay uzatılmasıyla 2012'de verilen kredileri kurtarmak için zaman kazanıldığını söyledi. Maliye Bakanı Schaeuble, Yunanistan'a yönelik olarak ise son zamanda çok güven kaybedildiğini, bu nedenle uzatma kararında korkunç zorlandıklarını vurguladı. Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Grup Başkan Yardımcısı Carsten Schneider, Yunanistan'da yeni hükümete bir şans tanımak gerektiğini belirtti, ama Atina'daki hükümetin seçim vaatlerini başka ülkelerin vergileri üzerinden karşılamak istemesinin de kabul edilemeyeceğini uyardı.

MARSHALL YARDIMI
Anamuhalefet Sol Parti Grup Başkanı Gregor Gysi, Güney Avrupa ülkelerine Marshall yardımını gündeme getirdi ve zordaki bu ülkelere bir Marshall yardımı planlanmasını talep etti.

Haberin Devamı

Meclis'teki büyük koalisyon ortağı partiler ve muhalefet partileri Sol Parti'yle Yeşiller de Yunanistan'a yardım planının uzatılmasına destek verdi. Oylamada 542 milletvekili evet, 32 milletvekili hayır, 13 milletvekili de çekimser oy kullandı. Oylama öncesi Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sol parti içinde bazı milletvekilleri hayır veya çekimser oy kullanacaklarını açıklamıştı. Yardımın uzatılması oy çoğunluğuyla onaylandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!