Almanya'dan işadamlarına vize jesti

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan işadamlarına vize jesti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2001 00:00

Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye masası sözcüsü Volker Pellet, Türk işadamlarına mümkün olduğu kadar yardımcı olmak amacıyla, kendilerine 5 yıla kadar "Schengen vizesi" verdiklerini söyledi.
Haberin Devamı

Schengen ülkeleri ile bu konuda anlaşma sağladıklarını kaydeden Pele, vize için müracaatta bulunan her Türk işadamının durumunun incelendiği ve buna göre istekleri doğrultusunda 5 yıla kadar vize verildiğini söyledi.

Pele ayrıca, Türk işadamlarının pasaportlarının geçerlilik süresinin, verilecek olan Schengen vizesinin süresinden en az 3 ay daha fazla geçerli olması gerektiğini ifade etti

TOBB Başkanı Miras: "Pasaport süresi kadar vize verilecek"

Hüseyin Tunçay bildiriyor- TOBB Başkanı Miras, "Alman Büyükelçisi, TOBB üyesi işadamlarına pasaport süresi kadar Schengen vizesi verilebileceğini ifade etti" dedi.

Bayram öncesi Alman Büyükelçisi ile görüşerek, elçiye Türk işadamları olarak serbest ulaşım hakkını kullanmak istediklerini söylediğini belirten Miras, büyükelçinin kendilerine bunun siyasi otoritenin yetkisinde olduğunu ilettiğini kaydetti.

Büyükelçinin, "TOBB üyesi Türk işadamları Almanya'da dolaşmak istiyorsa buna kolaylık gösterileceğini ve pasaportun süresi kadar Schengen vizesi verilebileceğini" kendisine bildirdiğini kaydeden Miras, "bu konuda bir işadamı listesi verirseniz her türlü kolaylığı sağlarız dedi" şeklinde konuştu.

Serbest dolaşım için araştırma yapılıyor

Serbest dolaşım için de hukuki bir araştırma yaptırdıklarını anlatan TOBB Başkanı Miras, bunun ardından serbest dolaşımı tüm Türk vatandaşları için yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

İşadamları için öngörülen kolaylığın ne zaman fiiliyata geçirileceği yönündeki soru üzerine de Miras, burada hükümetin kendilerine destek olması gerektiğini, bunun hükümetler arasındaki diyaloğla çözülebilecek bir konu olduğunu ifade etti. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!