Almanya'da yumurta krizi baÅŸ gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada yumurta krizi baş gösterdi
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2013 13:52

At eti skandalıyla sarsılan Avrupa'da şimdi de organik yumurta krizi baş gösterdi. Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde 150 tavuk çiftliğinde gerekli koşullarda üretim yapılmadığı için soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre soruşturma, serbest dolaşan tavuklardan elde edilen ve 'organik' olarak nitelendirilen yumurtanın belirtilen koşullara uymadığı ve tüketicilerin yanıltıldığı iddiaları üzerine başlatıldı.

Gelen haberler arasında Aşağı Saksonya'daki 150 tavuk çiftliğinin yanı sıra Almanya'nın farklı yerlerindeki 50 başka çiftlikte de tavuklara serbest dolaşım için yeterince yer sağlanmadığı belirtildi.

AT ETİNİN ARDINDAN ŞİMDİ DE BİO YUMURTA SKANDALI

Yetkili ağızlardan yapılan açıklamada, iddiaların doğrulanması durumunda ülke genelinde geniş çaplı bir gıda sahtekarlığından bahsedilebileceğine dikkat çekildi.

'Bio' etiketiyle satılan organik yumurtalara talep Almanya'da son dönemde artmış durumda. Resmi verilere 2012 yılında serbest dolaÅŸan tavuk yumurtası üretimi yüzde 8.9, organik yumurta üretimi ise yüzde 8.7 artış gösterdi.Â

Haberin Devamı

Almanya'da organik yumurtalar normal yumurtalara göre en az 10'ar cent  pahalı. Ülkede günlük 2 milyon organik yumurta satıldığı göz önüne alındığında  toplam ciro milyar avrolara ulaşıyor. Ülkede kişi başına yıllık 210 yumurta  tüketiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!