Almanya'da yaşlı bakıcılarına ihtiyaç artıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada yaşlı bakıcılarına ihtiyaç artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 11:44

Almanya Bakıcılar Birliği, federal hükümetten yurt dışından gelen yaşlılar ve hastaların ihtiyaçlarını karşılayacak yabancı bakıcıların Almanya’da çalışma izinlerinin acilen verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Bakıcılar Birliği’nin verdiği rakamlara göre; Almanya’da 2,2 milyon hasta ve yaşlının bakımını üstlenecek 50 bin kişilik bir iş gücüne ihtiyaç var.

Almanya Bakıcılar Birliği Thomas Greiner, 2050 yılına kadar bakıma muhtaç kişilerin sayısıyla birlikte iş gücü ihtiyacının da iki katına çıkacağını açıkladı. Greiner, Almanya’nın bu koldaki Almancaya hakim işgücüne bürokratik engel çıkarmadan çalışma imkanı sağlaması gerektiğini dile getirdi.

Nüfusu 81 milyona yaklaşan Almanya'da giderek artan yaşlı nüfusa hizmet verecek olan yaşlı bakıcı mesleği eğitimi olanların sayısının ihtiyacı karşılayamadığı ortaya çıktı. Ülkede son 7 yıldır yaşanan sorunun giderek artmasından endişe duyuluyor.

İŞ AJANSI AÇIKLADI

Federal Almanya İş Ajansı 2025-2030 yılına kadar 200 binden fazla yaşlı bakıcısına ihtiyaç olacağını duyurdu. Bazı istatistikler ihtiyacın 350 binden fazla olduğu gösteriyor. Son yıllarda İş Ajansları tarafından, iş ve staj yeri bulamayan göçmen gençlere tavsiye edilen yaşlı bakıcı mesleğinin pek rağbet görmediği, beğenilmediği ortaya çıktı. Federal Meclis söz konusu sorunu 18 Mart’ta mecliste tartışacak.

Haberin Devamı

Federal Meclis Milletvekili Siegmund Ehrmann önceki gün Krefeld' de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek, mecliste görüşülecek olan yaşlı bakıcı mesleği konusunda kamuoyunun görüşlerini dinledi.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri acilen mevcut yaşlı bakıcı mesleğinin reform edilmesini önerdiler.

Milletvekili Ehrmann, Alman nüfusunun her geçen yıl daha da yaşlandığını bakıma muhtaç kişilere ise bakıcı bulmakta zorluk çektiklerini söyledi. Söz konusu yaşlı bakıcı mesleğinin daha cazip hale getirilmesini ve bu konuda mevcut engellerin ortadan kaldırılmasını belirten Ehrmann, vatandaşın tepkilerini meclise taşıyacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!