Almanya’daki 36 milyon Vodafone abonesi yolu Oksijen’le bulacak

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki 36 milyon Vodafone abonesi yolu Oksijen’le bulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 00:00

Vodafone Türkiye bünyesindeki araştırma geliştirme şirketi Oksijen, geliştirdiği konum bazlı servis altyapısı Vodafone Locate’i, Almanya’dan dünyaya açıyor.

Haberin Devamı

Vodafone Almanya’nın 36 milyon abonesi Oksijen Ar-Ge’nin geliştirdiği çözümle yol bulacak. Ayrıca Almanya’da düzenlenen CeBIT 2011 bilişim fuarında Vodafone Türkiye, Vodafone Almanya’yla işbirliğiyle de Almanya’daki 3 milyon Türkü daha ucuza konuşturacağını da açıkladı.
Ortak tarife havuzu
Almanya’daki Türk vatandaşlarına ve onların Türkiye’de yaşayan akrabalarına sevdikleriyle daha iyi ve özgür iletişim fırsatı sunmak için Vodafone Almanya’yla bir süredir işbirliği yaptıklarını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, şu bilgileri verdi: “Almanya’daki 3 milyon Türk’ün iki firmanın ortak tarife havuzu sayesinde daha ekonomik konuşmasını hedefledik. Adeta tek bir şebekeymiş gibi iki şebekenin olanaklarını kullanarak daha rahat iletişim kurmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Ortak tarifelerimizin bir araya geldiği www.cepalmanya.com web sitesini de kurduk. Buradan ekonomik tercihler yapabilecekler.”
500 dakika kullanım
Almanya’da abone sayısında pazarda bir numara olduklarını belirten Vodafone Almanya CEO’su Friedrich Jussen, “En hızlı büyüyen segmentlerimizden biri Almanya’da yaşayan Türkler. 3 milyon kişi var. İki yıl önce Vodafone Türkiye ile bu segmente yönelik çözüm paketi üzerinde görüşmeye başladık. Bu tarifenin en önemli avantajı 500 dakikalık kullanım hakkı sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Locate ile personel ve ekipleri izletecek

OKSİJEN Ar-Ge’nin geliştirdiği Vodafone Locate, Vodafone’un kurumsal müşterilerinin, çalışanlarını ve ekiplerini GPS ya da mobil şebeke ağını kullanarak takip etmelerini sağlıyor. Vodafone Locate ile çalışanlar da toplantılarını koordine edip, katılım zamanı ve konumlarını sistem üzerinden belirleyebiliyor. Ayrıca, filo yönetimi için adres ve rota sorgulama özelliklerine sahip olup, lokasyon ve takvim özelliklerini bir arada kullanarak toplantıların daha etkin yönetilmesini sağlıyor. Oksijen Ar-Ge Lokasyon ve Mesajlajma Geliştirme Kıdemli Müdürü Metin Barut de, “Ar-Ge merkezi olmada ilk adımızı Vodafone Locate’le atıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!