Almanya: Basın üzerindeki baskılardan vazgeçilmeli

Güncelleme Tarihi:

Almanya: Basın üzerindeki baskılardan vazgeçilmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:00

Doğan Grubu’na verilen cezalar Alman Parlamentosu’nda gündeme geldi. Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen ile Hüseyin Kenan Aydın’ın "Türkiye’de basın özgürlüğü" başlıklı soru önergesini yanıtlayan Federal Hükümet, "Çoğulcu demokrasilerde vatandaşların istediği medyayı seçebileceği" yönünde görüş bildirdi.

Federal Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gernot Erler imzalı yanıtta, şöyle denildi: "12 Mart 2009 tarihli ’Türkiye 2008 İlerleme Raporu’nda, düşünce özgürlüğünün sınırsız sağlanabilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin karar ve düzenlemeleriyle uyumlu hale getirilmesi için yeni yasal reformlara ihtiyaç duyulduğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca basın üzerindeki baskılardan vazgeçilerek basın özgürlüğünün korunmasına hizmet edecek bir ortam yaratılması gerektiği belirtilmiştir. Hükümetimiz bu değerlendirmelere katılmaktadır."

İstanbul Maliyesi’nin Doğan Yayın Holding’e karşı açtığı soruşturmadan haberdar olduğunu belirtilirken, "Federal Hükümet çoğulcu demokrasilerde vatandaşların istediği medyayı serbestçe seçmesi gerektiği görüşündedir" dedi. Federal Hükümet yanıtında, Uluslararası organizasyonlar çerçevesinde Türkiye’deki basın ve fikir özgürlüğünün daha da iyileştirilmesi için çalıştığını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!