Almanlar Türkiye'de satın alma fırsatı kolluyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar Türkiyede satın alma fırsatı kolluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 12:54

Alman denetim ve belgelendirme kuruluşu TÜV SÜD, en önemli pazarlarından biri olarak gördüğü Türkiye'deki faaliyet alanlarını genişletmeye hazırlanıyor.Şirket Türkiye'deki opreayonlarını büyütmek için satın alacak şirketler arıyor.

Haberin Devamı

Test, belgelendirme, gözetim, denetim ve eğitim hizmetleriyle bilinen TÜV SÜD, 2 milyar euroya yaklaşan cirosuyla 22 binden fazla çalışana sahip.

Şirketin İstanbul'da düzenlediği toplantıda konuşan TÜV SÜD Yönetim Kurulu Üyesi Karsten Xander, TÜV SÜD Türkiye Genel Müdürü Hakan Özsezer, "Türkiye'de hem organik hem de inorganik büyümeye devam edeceğiz. Bir yandan bulunduğumuz alanlarda büyümeyi sürdürürken diğer yandan da faaliyet alanlarımızı genişleteceğiz. Şirket satın alma dahil Türkiye'de her türlü yatırım fırsatını değerlendiriyoruz" dedi.

Altyapı ve gayrimenkul gibi farklı alanlara adım atmak istediklerini ifade eden Xander, "Bu sektörlerde şirket satın alma da gündemimizde" diye konuştu. Xander, ayrıca yakın geçmişte Ankara'da kurdukları yetkinlik merkezi üzerinden bölge ülkelere de hizmet verdiklerini ve bu alanda faaliyetlerinin artacağına dikkat çekti.

Haberin Devamı

VERİMLİLİK YÜZDE 8,8 ARTAR
TÜV SÜD Türkiye Genel Müdürü Hakan Özsezer de bu yıl ilk kez enerji zirvesi düzenlediklerini belirterek, "Türkiye’nin artan enerji ihtiyacı ile beraber, enerji kaynaklarının verimliliği de daha önemli hale geliyor. Türkiye’deki kısıtlı enerji kaynaklarından dolayı, mevcut elektrik santrallerin önemini artıyor. Termik santrallerde bakım, denetim ve modernizasyon ile enerji verimliliğinde yüzde 10’luk bir artış sağlıyor. Türkiye’de bakım ve denetimlerle, enerji verimliliğinde yüzde 8.8’lik bir artış sağlanabilir" dedi. Dünyada doğalgaz santrallerinde sağlanacak yüzde 1’lik verimlilik artışının 15 yılda 66 milyon dolarlık tasarruf sağladığını belirten Özsezer, "Bu tür üretim açıklarının standart kontrol ve iyileştirme çalışmaları ile kapatılması mümkün" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!