Almanlar Mardin OSB’ye kozmetik fabrikası kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar Mardin OSB’ye kozmetik fabrikası kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 00:00

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan, Mardin Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yerli ve yatırımcı yatırımcıların ilgi göstermeye başladığını belirterek, Almanya’da bir kozmetik firmasının, bir Türk firması ortaklığıyla yatırım yapacağını söyledi.

OSB’de daha öncede Çin’den, Hollanda’dan yatırım yapıldığını dikkat çeken Duyan, “Irak ve Suriye gibi sınır ülkeleri ile yapılan olumlu görüşme ve antlaşmaların ardından yatırımcıların Mardin OSB’ye ilgisi artırmıştır. Son olarak Almanya’dan bir kozmetik firması da Mardin’de kozmetik fabrikası kurmak için girişimlerde bulundu. Bu firma ilk olarak 10 dönümlük alana 2 milyon Euro’luk yatırım yapacak. Ardından 2 yıl içinde bu yatırımlarını 20 milyon Euro’ya çıkaracak. Fabrika 2011’ın Ocak ayında üretime başlayacak. Fabrikada ilk etapta yaklaşık 50 kişi istihdam edilecek. Yatırımın tamamlanmasıyla 200 kişiye çıkacak” diye konuştu.
70 fabrika çalışıyor
OSB’de mevcut 70’e yakın çalışır durumda fabrika olduğunu ve 14 atıl durumdaki fabrikadan ise 6’sının satılarak faal hale getirildiğini söyleyen Duyan, “2010’un ilk 9 ay içerisinde resmi olarak 60, yapılan ikili görüşmelerde ise sözlü olarak 80 yatırımcı bizden Organize Sanayi Bölgesi içinde yatırım yapmak için arsa talebinde bulundu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!