‘Alman yol arkadaşı’ İzmir’e veda etti

Güncelleme Tarihi:

‘Alman yol arkadaşı’ İzmir’e veda etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2019 08:30

Peugeot, Citroen ve DS markalarını bünyesinde bulunduran Fransız PSA Grubu’nun Alman Opel’i almasının ardından Türkiye’de de hızlı bir değişim yaşandı.

Haberin Devamı

28 yıl Opel’de görev alan ve son 12 yıl Opel Türkiye’nin Genel Müdürü olan Özcan Keklik eylül ayında koltuğunu Doğuş Oto’nun Maslak Genel Müdürü Çağrı Öztaş’a bıraktı. Bu dışarıdan yapılan sürpriz değişimin ardından marka içinde de tüm dengeler değişti. Çünkü bu değişimle birlikte Opel’in yıllardır İzmir’de yer alan genel merkezinin İstanbul’a taşınma kararı da belli oldu. Sonuç olarak geçtiğimiz ay yaklaşık 55 kişi yani şirketin yüzde 80’e yakını markayla bağlarını kopardı. Bu noktada gözlerin çevrildiği Çağrı Öztaş, geçen hafta yeni Combo lansmanıyla İzmir’e adeta veda etti. Çünkü şirket 1 Nisan’dan itibaren İstanbul’da PSA Türkiye’nin dizinin dibinden yönetilecek.

ADIM ADIM ESKİYE

İzmir’de gerçekleşen yeni Opel Combo lansmanına katılamadım ama sonrasında Çağrı Öztaş’la konuşup bir değerlendirme aldım. Bu yıl otomotiv pazarındaki daralmaya rağmen geçtiğimiz yıl 20 bin adet satan Opel’in büyüyeceğini belirten Öztaş, “Pazar büyüklüğüne bağlı olarak 22-25 bin arasında bir satış öngörüyoruz” dedi. Öztaş, 2017 ve öncesi 50 bin adetler satan ve ilk 5 marka arasında yer alan Opel’in o günlere ne zaman döneceğine ilişkin ise ‘Adım adım’ cevabını verdi. Yeni dönemde Opel’in Türk tüketicisinin Alman yol arkadaşı olacağını da kaydeden Öztaş özetle, “Yeni marka konumlandırmamız böyle olacak. Türk tüketicisinin geçmişten genel gönül bağını marka olarak kuvvetlendirmeye çalışacağız. Combo ve SUV ailemiz Crossland X ve Grandland X ile istikrarlı şekilde adım adım büyüyüyeceğiz ” dedi.

Haberin Devamı

YENİ COMBO 122 BİN 400 TL

OPEL Türkiye Genel Müdürü Çağrı Öztaş, yeni Combo’yu 122 bin 400 ile 144 bin 400 TL arasındaki lansman fiyatlarıyla satışa sunduklarını belirterek, bu yıl 3 bin adet satmayı hedeflediklerini açıkladı. Ülkemizde 1.5 litre 102 hp ve 130 hp dizel motorlarla satışa sunulan yeni Opel Combo düşük yakıt tüketimi ve yüksek performansı bir arada sunuyor. Sırasıyla 5 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik şanzımanlarla eşleştirilen motorlar sunduğu ortalama 4.3 litrelik yakıt tüketimi ile de sınıfında zirveye oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!